Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι μυστικές υπηρεσίες θα επιτηρούν τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ανέφεραν σήμερα ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το κίνημα της αντιπολίτευσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αίγυπτο, δεν αποτελεί έναν οργανισμό «μονολιθικό» και οι θέσεις του όσον αφορά την πολιτική εξέλιξη στην Αίγυπτο παραμένουν ασαφείς.



Παράλληλα, ο διευθυντής της CΙΑ Λέον Πανέτα και ο διευθυντής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, φαίνεται ότι μείωσαν την πιθανή μελλοντική απειλή που μπορεί να προκαλέσει αυτή η οργάνωση, παρά την παρουσία «εξτρεμιστικών στοιχείων» στους κόλπους του, στη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της Γερουσίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πανέτα ανέφερε: «Δεν είναι μια μονολιθική οργάνωση. Υπάρχουν εξτρεμιστές, γι αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, στους κόλπους των Αδελφών Μουσουλμάνων αλλά το πρόγραμμα της οργάνωσης διαφέρει από χώρα σε χώρα».


Ακόμα πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ότι είναι μόνο εξτρεμιστές. Υπάρχουν εξτρεμιστές στους κόλπους των Αδελφών Μουσουλμάνων τους οποίους πρέπει να προσέχουμε και να τους παρατηρούμε διαρκώς από πολύ κοντά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής και υπάρχουν και πιο νέα μέλη που είναι πιο φιλελεύθερα».


Καταλήγοντας ο κ. Πανέτα δήλωσε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα ενισχύσουν την επόπτευση στην περιοχή και θα παρακολουθούν πολύ στενά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο.
 
http://enimerosimeapopci.blogspot.com/2011/02/blog-post_1854.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου