Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες πέταξαν πέτρες σε οδηγούς επειδή δεν τους έδωσαν χρήματα!


Συνέβη και αυτό! Οικονομικοί μετανάστες πετούσαν πέτρες στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Kρήτης και έβριζαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «τσιγκουνιά» των Ελλήνων και τις πενταροδεκάρες που τους δίνουν στα φανάρια.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, οπότε και αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι νεαροί μετανάστες πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές.
Περιπολικό έσπευσε στο σημείο και πράγματι αστυνομικοί εντόπισαν τους νεαρούς, εκ των οποίων μάλιστα ένας κρατούσε μία πέτρα στο χέρι.
Τους προσήγαγαν στο τμήμα, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νόμιμοι στην Ελλάδα.
Όταν ρωτήθηκαν για ποιο λόγο ήταν θυμωμένοι και γιατί πετούσαν πέτρες, οι νεαροί μετανάστες «ξέσπασαν».
Οι αστυνομικοί έμειναν με ανοιχτό το στόμα, όταν τους άκουσαν να διαμαρτύρονται για το λιγοστό «μεροκάματο» που βγάζουν από τα φανάρια.
«Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δουλεύουμε όλη μέρα στα φανάρια, σας καθαρίζουμε τα τζάμια και τελικά δεν μαζεύουμε ούτε πέντε ευρώ την ημέρα. Εμείς πώς θα ζήσουμε; Τι θα φάμε;» φώναζαν εξοργισμένοι.
«Θα φύγουμε. Εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε».
Οι νεαροί μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγινε σχετική σύσταση. Δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα, ωστόσο οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση συνειδητοποίησαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αφού πολλές φορές δεν έχουν ούτε να φάνε.
Πηγή :zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ από kolotoubesΦίλε αναγνώστη , ναι, εσύ που χαμηλώνεις τα μάτια συντετριμμένος, αναλογιζόμενος την απάνθρωπη συμπεριφορά σου ,κατάλαβες τώρα σε τι κατάσταση οδήγησες αυτούς τους ανθρώπους; Παραδέξου το!! Έδωσες ποτέ περισσότερα από 50 λεπτά σε τζαμοκαθαριστή; Συνέχεια 10ρικάκια και 20αράκια .Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Το είπαν καθαρά: Θα σηκωθούν και θα φύγουν. Παλιοκάθαρμα. Αυτό θέλεις; Οι άνθρωποι αυτοί παράτησαν το όμορφο χωριό τους, την πατρίδα τους , την άνεση και την ασφάλειά τους, πέρασαν χίλιες δυσκολίες, βουνά και λαγκάδια , ποτάμια και λίμνες ως νέοι Ιντιάνα Τζόουνς για να έχεις εσύ καθαρό το παρμπρίζ. Και ποια η ανταμοιβή τους; Μόλις τους βλέπεις να έρχονται πρόθυμοι προς το μέρος σου λέγοντας κάτι ακατανόητο (ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς λένε…) εσύ κουνάς σαν χαζός τα χέρια, βάζεις σε κίνηση τους υαλοκαθαριστήρες (και καλά πρόλαβα και το καθάρισα) αρνούμενος μια έκτακτη εξωτική περιποίηση του αυτοκινήτου σου. Μετά , από φιλότιμο και μόνο και όχι γιατί το θέλεις πραγματικά , ανοίγεις το παράθυρο και δίνεις κάτι πενταροδεκάρες…

Το ηλίθιο επιχείρημά σου το ξέρω: «Δεν μπορώ να δίνω λεφτά σε κάθε φανάρι».
 Όταν θα φύγουν τότε να δω τι θα κάνεις…
Καταλαβαίνεις;
 ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ...

3 σχόλια:

  1. ΠΩ! ΠΩ! ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)
    50λ του Ευρώ είναι 190δρχ.
    Ο ανειδίκευτος παίρνει 23 Ευρώ, επομένως είναι κάπου στα 46"παρμπρίζ" χώρια τα τυχερά από τους φιλεύσπλαχνους.
    Σαφώς και όλοι τους (όχι οι περισσότεροι, όλοι) χρωστούν τα χιλιάδες Ευρώ, που λέγονται, στους εμπόρους που τους έφεραν ακριβώς για να στηθεί αυτή η «βιομηχανία» εκμετάλλευσης. Όμως, και για αυτά, τα ακούμε πάλι εμείς. Δλδ εκτός από τα "ξενοφοβικοί", "ρατσιστές", "φασίστες", της άλλης πλευράς που μένει στο Καστρί και στην Εκάλη. Εμείς λαλάκες, και στην μέση.

    2)
    Με τις ντόπιες λογοπιρουέτες περί "άτυπης" μετανάστευσης, ή "μετανάστευσης χωρίς χαρτιά", τις οποίες ξέρουν αυτοί που τις λένε γιατί τις λένε, έχει αφεθεί στην σκιά το μείζον.
    "Παράνομος εισερχόμενος" σε μια χώρα σημαίνει οτι δεν ξέρεις από που κρατάει η σκούφια του, και υγειονομικά και ποινικά.
    Επίσης μη γινόμενος, αρχικά, νόμιμα αποδεκτός δεν έχει γίνει καμία μελέτη σκοπιμότητας για τον ερχομό και την ανάγκη παρουσίας του. Με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, την πτώση των μεροκάματων γιατί η εργοδοσία αποκτά μέσο πίεσης, την κοινωνική καθίζηση της τοπικής κοινωνίας, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ήδη πολιτών, και πάει λέγοντας.
    Μέσα σε όλα αυτά, και πάνω σε όλα αυτά σαν κερασάκι, τους φταίμε κιόλας που η κοινωνία μας δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερα εισοδήματα προς αυτούς για τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν μόνοι τους, με παράνομη οδό, και χωρίς να ερωτηθεί κανείς από εμάς.

    Ναι, γνωρίζω την απάντηση του κάθε απίθανου ρήτορα σε όλα αυτά. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας λένε να δικαιολογούμε τα πάντα γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν/είναι στην ανάγκη. Δεν με ενδιαφέρει αν πεινάει ο μισός Γαλαξίας, δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος μισός πολεμάει δεν ξέρω με ποιους και από ποιους βαλτός.
    Δεν με ενδιαφέρει,
    από την στιγμή που όλα αυτά επιχειρούνται να εξυπηρετηθούν μόνο και με την αποκλειστική συμμετοχή και συναίνεση της δικής μου χώρας, της δικής μου κοινωνίας, και της δικής μου οντότητας. Μόνο βρίζοντας εμένα, κάνοντας συλλαλητήρια «πίεσης» μόνο στην δική μου γειτονιά, και μόνο ασχολούμενοι με το τι κάνω ή δεν κάνω εγώ ο χωμένος σε μια γωνιά του κόσμου, ήδη προβληματική από πριν ακόμη αρχίσουν όλα αυτά.
    Κάτι μυρίζει άσχημα, και μυρίζει πολύ έντονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Αναυδε έγραψες "δεν ξέρεις από που κρατάει η σκουφια του και υγειονομικά καιποινικά¨"
    Ούτε ποτέ μαθαίνεις.Ερχόμενοι εδώ πετάνε τα χαρτιά τους καιδηλώνουν άλλο όνομα ΄
    "Πλυντήριο"παράνομων είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή