Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η "κάρτα του πολίτη" αναστατώνει τη Ν.Δ.


Άνω κάτω είναι στη Ν.Δ. με την “κάρτα του πολίτη” που προωθεί η κυβέρνηση. Η Ρηγίλλης, μέσω του αρμόδιου τομεάρχη της, εκφράζει επιφυλάξεις στην κυβερνητική πρωτοβουλία, την ώρα που ο Αντ. Σαμαράς έχει ταχθεί αναφανδόν κατά μιλώντας στη ΔΕΘ και πολλά στελέχη συμφωνούν μαζί του.



Ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρ. Ζώης με δήλωσή του, επεσήμανε την ανάγκη να πράξει “το αυτονόητο” το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή να ρωτήσει την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. “Το υπουργείο οφείλει να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία για να αντιμετωπίσει και να προλάβει ό,τι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών και ταυτόχρονα να τους πείσει και να καθησυχάσει τους φόβους τους”, πρόσθεσε ο κ. Ζώης, λέγοντας επίσης ότι “αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μία μεταβατική και δοκιμαστική ταυτόχρονα περίοδο, με πιλοτική εφαρμογή της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών”.



Ωστόσο, η πρόταση του αρμόδιου τομεάρχη έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς στη ΔΕΘ. “Δεν χρειάζεται να βγάλουμε πρόσθετη «κάρτα» για κάθε πολίτη. Αυτό θα φέρει επί πλέον κόστος και μεγάλη καθυστέρηση. Οι τρεις αριθμοί που ήδη έχει και το δελτίο ταυτότητας αρκούν. Είπαμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, όχι να τη διογκώσουμε. Είπαμε να κόψουμε τις δαπάνες, όχι να τις αυξήσουμε χωρίς λόγο”, είχε σημειώσει τότε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ :avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου