Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Στο Σημίτη «σκόνταψε» η δικογραφία για τη Goldman Sachs

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε απέστειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου τη δικογραφία που αφορά την μετατροπή του ελληνικού χρέους σε ευρώ από την Goldman Sachs κατά την περίοδο 2000-2001.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News”, η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έκανε στις 30 Απριλίου 2010 ο δικαστής Φαγιάντ Μουλά Καλί στη Βιέννη, στην οποία κάνει λόγο για συνδρομή και υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της ΕΕ και έκθεση σε κίνδυνο της ευρωζώνης από την Goldman Sachs.
Ο φάκελος της δικογραφίας, που έφτασε στον Άρειο Πάγο στις 20 Δεκεμβρίου ανατέθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στυον αντιεισαγγελέα Αθ. Κατσιρώδη, με την εντολή να διερευνηθεί το εάν πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι «κατά τη διεξαγωγή της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψαν καταγγελίες σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την περίοδο 2000-2001», γεγονός που ανάγκασε τη Δικαιοσύνη να σταματήσει την έρευνα, καθώς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η αρμοδιότητα ελέγχου της υπόθεσης σε αυτήν την περίπτωση, περνά στο Κοινοβούλιο.

Πρόσφατα, το πρακτορείο Bloomberg είχε ανακοινώσει ότι κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΚΤ, για την μετατροπή μέρους του ελληνικού χρέους από την Goldman Sachs.

πηγή:   newsbomb.gr

1 σχόλιο: