Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι νταβατζήδες του εργασιακού μεσαίωνα

Κάτω από την μύτη της Λούκας Κατσέλη...



Σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ που διερεύνησαν το εργατικό ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου Αιγύπτιου Emand Aziz.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου σε κτήριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, όταν κατά τις εργασίες καθαρισμού υαλοπινάκων ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από τον 3ο όροφο όπου εργαζόταν στο ισόγειο, και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ατύχημα αναγγέλθηκε από την Αστυνομία στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας την επομένη και μετά από εντολή του διοικητή του Σώματος κ. Μιχάλη Χάλαρη, κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Κρήτης διενήργησε αυθημερόν έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Από τον έλεγχο προέκυψαν σοβαρές ευθύνες της εταιρείας καθαρισμού που είχε συνάψει τη σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία. Συγκεκριμένα αποδείχθηκε ότι ο άτυχος εργαζόμενος είχε αδήλωτη σχέση εργασίας και εργαζόταν παράνομα Κυριακή, ενώ δεν είχε τηρηθεί κανένα από τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.

ΠΗΓΗ: http://citypress-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου