Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η Παγκόσμια Μοναρχία

Stansfield Turner


















«Πολλοί εθνικοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι η ασφάλεια των κρατών τους εξαρτάται από την τήρηση καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Γι΄αυτό πολύ το εκτιμούν όταν τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν δεκτοί στον Λευκό Οίκο- εκεί όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις. Όταν η Αμερική ψηφίζει(ή καταψηφίζει) τον άνθρωπο που θα την κυβερνήσει, ο παγκόσμιος αντίκτυπος είναι τεράστιος. Είτε βρίσκεσαι στο Κάιρο σε ένα παζάρι είτε σπρώχνεις ένα καροτσάκι στη Σαγκάη, αυτή η επιλογή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην προσωπική σου ασφάλεια και ευημερία.

»Είναι επομένως σημαντικό για τους ηγέτες να καταφέρουν να εισέλθουν στην Αίθουσα του Θρόνου. Εάν είναι τυχεροί, όταν φθάσουν εκεί, θα τους δοθούν μεγαλύτερες ποσοστώσεις για τα μήλα τους ή ίσως εξασφαλίσουν την αμερικανική υποστήριξη για το φράγμα που θέλουν να οικοδομήσουν, καθώς η Αμερική είναι εκείνη που θα ψηφίσει υπέρ της χορήγησης δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα. Ακούγεται υπεροπτικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

»Η δύναμή μας είναι τόσο μεγάλη και είναι τόσο απίθανο να αμφισβητηθεί για πολλά, πολλά ακόμη χρόνια, ώστε πρέπει κανείς να ανατρέξει πολύ πίσω στον χρόνο, στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, για να ανακαλύψει κάτι αντίστοιχο. Δεν ακριβολογούμε όταν αποκαλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες απλώς υπερδύναμη. Είμαστε μια υπέρ-υπερδύναμη, που όμοιά της δεν νομίζω ότι γνώρισε ποτέ ο κόσμος».


‘The US isn’t a super-power – we’re a super-duper power and there hasn’t been one before’

Ναύαρχος Στάνφιλντ Τέρνερ, πρώην αρχηγός της CIA.

Daily Telegraph, 16 Ιουνίου 2003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου