Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μετά από ένα χρόνο θυμήθηκαν τις εξαγωγές...

Φίλιππος Σαχινίδης: Επενδύσεις και εξαγωγές θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

   Μπράβο ρε, μετά από ένα χρόνο άρχισαν να λένε το αυτονόητο, αυτό που οι έχοντες κοινή λογική φωνάζουν χρόνια.
    Όσα μέτρα και να πάρουν, όσα χρήματα και αν μαζέψουν με φόρους απλώς διαιωνίζουν την άσχημη οικονομική μας κατάσταση.
   Όλα όσα έχουμε υποφέρει ως τώρα έχουν στόχο την πληρωμή των τόκων και την μείωση της αύξησης του χρέους. Δηλαδή εκεί που κάθε χρόνο «μπαίναμε μέσα» ας πούμε 30 δις, τώρα να χρωστάμε μόνο 20 δις. Αυτό όμως αυξάνει συνεχώς το χρέος και οδηγεί μαθηματικά σε χρεοκοπία.
   Στόχος μας πρέπει να είναι να μειώνουμε το χρέος σε πραγματικούς αριθμούς. Αυτό θα γίνει αν στο τέλος της χρονιάς έχουμε ως χώρα περισσότερα έσοδα από έξοδα. Πώς; Αυξάνοντας τις εξαγωγές, μειώνοντας τις εισαγωγές , με τον τουρισμό , με την ναυτιλία, με επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας. Αυτά τα απλά πράγματα την τρόικα δεν την ενδιαφέρουν. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για την είσπραξη των χρημάτων που μας δάνεισαν. Είναι χρέος της ελληνικής κυβέρνησης να ενδιαφερθεί. Αλλά πώς να πιστέψουμε ότι ενδιαφέρεται όταν μετά από ένα χρόνο ο αρμόδιος υπουργός αρχίζει να …σκέφτεται τις εξαγωγές και τα υπουργεία τουρισμού και ναυτιλίας είναι υποβαθμισμένα;



(Σημ: Είναι τόσο δύσκολο να σκεφτούν να κάνουν μια διαφημιστική εκστρατεία υπέρ των ελληνικών προϊόντων; Τόσα λεφτά έχουν πάρει τα κανάλια και οι εφημερίδες από τις κρατικές διαφημίσεις. Να υποχρεωθούν να μεταδίδουν για ένα εξάμηνο δωρεάν διαφήμιση για να δείξουν το όφελος που θα έχουμε όλοι αν προτιμάμε ελληνικά προϊόντα).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου