Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η Κίνα “κλείνει τα στόματα” για την υπόθεση του μολυσμένου γάλακτος

Καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Κίνας σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, ο Ζάο Λιανάι, με την κατηγορία για"πρόκληση κοινωνικών διαταραχών", επειδή έφτιαξε ιστοσελίδα για την ενημέρωση των γονέων και των παιδιών τους που εμφάνισαν προβλήματα υγείας από το επιμολυσμένο με μελανίνη γάλα όταν αρρώστησε και ο δικός του γιος.

 Η αστυνομία συνέλαβε τον Ζάο τον περασμένο Δεκέμβριο κατηγορώντας τον για πρόκληση ταραχών, κατηγορία που στην Κίνα επισείει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Μετά τη συγκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου στην αρχή, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Κίνα είτε φυλάκισε, είτε εκτέλεσε τους εμπλεκόμενους σε αυτό-- κυρίως τα στελέχη της εταιρίας Sanlu, της εταιρίας γαλακτοκομικών ειδών που διέθετε το επιμολυσμένο γάλα, αλλά ποτέ δεν ανακοίνωσε τις επιβληθείσες ποινές για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που κρίθηκαν ένοχοι. Οι κτηνοτρόφοι και οι έμποροι είχαν προσθέσει μελαμίνη, ένα συστατικό που συναντάται στα πλαστικά προϊόντα και στο λίπασμα, σε κακής ποιότητας γάλα ώστε στους ελέγχους στους οποίους υποβαλλόταν να εμφανίζονταν υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης.


πηγή newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου