Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ...

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχόμαστε και θα αγωνιστούμε, ώστε η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα να γίνει και πάλι γιορτή του Αθλητισμού».

Ερώτηση : πότε η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ήταν γιορτή του Αθλητισμού; Πάντα στο ποδόσφαιρο υπήρχε βία ,διαφορετικής μορφής βέβαια ανάλογα με την εποχή και την κοινωνία. Πριν την εφαρμογή του επαγγελματισμού (δεκαετία 1980) η βία προέρχονταν κυρίως από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Σε όλους μας αρέσει να πιστεύουμε ότι η δική μας εποχή ήταν η πιο αγνή και η καλύτερη. Ωραιοποιούμε κάποιες καταστάσεις γιατί αυτές ζήσαμε σαν παιδιά και τις σκεφτόμαστε με νοσταλγία.
Το θέμα δεν είναι να πηγαίνουμε σε «γιορτές αθλητισμού»(υπάρχουν τα πρωταθλήματα στίβου, μπιτς βόλεϊ κ.α). Το θέμα είναι να μην κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα .Να ξέρεις ότι θα γυρίσεις σπίτι σου σώος. Τώρα πώς θα γίνει αυτό; Επειδή, τουλάχιστον τα τελευταία σαράντα χρόνια που έχω ιδίαν πείρα ,όλοι οι αρμόδιοι « εργάστηκαν σκληρά» προς τον σκοπό αυτό το μόνο που μας απομένει είναι οι ….ευχές ,πολλές ευχές και προσευχές…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου