Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΤΕΛΙΚΑ, ΛΕΦΤΑ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Στις 15/10/2008 ο τότε υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης ,μαζί με τον κ. Προβόπουλο, ανακοινώνει το σχέδιο στήριξης των τραπεζών που ανέρχεται στα 28 δις.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει μια από τις μεγαλύτερες κωλοτούμπες του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων μηνών.


Την ίδια μέρα ο κ.Παπακωνσταντίνου (ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) σχολιάζει : «Για να στηρίξουμε τις τράπεζες βρέθηκαν 23 δισεκατομμύρια ευρώ, για το Ταμείο Φτώχειας, βρέθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά δεν έχει δοθεί σε κανένα ούτε ένα ευρώ, παράλληλα το νέο σχέδιο Προϋπολογισμού προβλέπει 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους για τους πολίτες»


Ο Γ.Παπανδρέου 30/10/2008 σε συνέντευξη τύπου εκφράζει την αντίθεσή του στα μέτρα της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο «πακέτο» των 28 δισ. προς τις Τράπεζες.

Όλοι θυμόμαστε τον Γ.Παπανδρέου σε κάθε προεκλογική του ομιλία να αναφέρεται ειρωνικά στο θέμα αλλά και όλους τους βουλευτές ,στελέχη κ.λ.π. του ΠΑΣΟΚ να το έχουν ως βασικό τους επιχείρημα εναντίον του Καραμανλή που «χαρίζει λεφτά και κάνει δώρα στο κεφάλαιο».

Τον Απρίλιο του 2010 ο κ.Παπακωνσταντίνου (ως υπουργός πια) συζητάει με τον κ.Προβόπουλο για την αξιοποίηση των αδιάθετων κεφαλαίων του σχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας των εμπορικών τραπεζών.

Τον Ιούνιο του 2010 το πακέτο των 28 δις εμπλουτίζεται με ακόμα 10(!)


Τον Αύγουστο του 2010 ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος με επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προστεθεί στο προηγούμενο πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να δοθούν μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνολικά οι εγγυήσεις θα φτάσουν στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή έχουν έρθει τα πάνω, κάτω σε σημείο που αναρωτιέσαι πόσο πολιτικά απατεώνες είναι : τότε μας δούλευαν ή τώρα μας δουλεύουν, τότε είχαν δίκιο που φώναζαν να μην τα δώσουν ή τώρα έχουν δίκιο που τα δίνουν και μάλιστα περισσότερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου