Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ - ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί την Πέμπτη 19 Αυγούστου, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ασφαλώς κάπου εκεί θα βρίσκεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Γ.Πεταλωτής και υποθέτω θα συζητήσουν και για τις κατηγορίες που του είχε προσάψει με την ερώτηση στη βουλή τον Ιανουάριο του 2009 ή θα του ζητήσει συγγνώμη για την άδικη επίθεση που του έκανε.

Την ερώτηση μπορείτε να την διαβάσετε στο blog του κ. Πεταλωτή http://giorgospetalotis.blogspot.com/2009/01/blog-post_3866.html

Τα κυριώτερα σημεία της ερώτησης:
-Ο κ. Προβόπουλος «ευθύνεται για τις ύποπτες καθυστερήσεις και την αδικαιολόγητη ολιγωρία ελέγχου των τραπεζικών κινήσεων του σκανδάλου Βατοπεδίου»
-Ο κ. Προβόπουλος ,μέσω της τράπεζάς του χορηγεί δάνειο 2.000.000 ευρώ «το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους

-Ο κ. Προβόπουλος ,μέσω της τράπεζάς του, κάνει αγοραπωλησίες με αποτέλεσμα να έχει κέρδος η μονή Βατοπεδίου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

-Ο κ. Προβόπουλος δημιούργησε την εταιρεία ΚΟΛΩΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει την επενδυτική δραστηριότητα της Μονής.

-Ο κ. Προβόπουλος ουσιαστικά κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού η Μονή Βατοπεδίου κατέθεσε στην τράπεζά του 57.633.066 ευρώ
«χωρίς να προκύπτει ότι έχει κινηθεί κανένας από τους νόμιμους ελέγχους για την προέλευση και τη διακίνηση των τεράστιων αυτών ποσών.»

-Ο κ. Προβόπουλος «σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή αποτελούσε μαζί με Υπουργούς της Κυβέρνησης (της Ν.Δ) τακτικό επισκέπτη της Μονής Βατοπεδίου».


Το γεγονός ότι ο κ.Προβόπουλος εξακολουθεί να απολαύει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ,και μάλιστα ως διορισμένος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,σημαίνει ή ότι τότε το ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούσε άδικα ή ότι τώρα η κυβέρνηση βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο μαγείρεμα του ελλείμματος και στην υπογραφή του μνημονίου και η διαφάνεια,η κάθαρση κλπ πήγαν στην άκρη (...περασμένα , ξεχασμένα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου