Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Διαβάστε εν συντομία δηλώσεις προ της ψήφισης του νόμου για το ασφαλιστικό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλή :

«Το ΠΑΣΟΚ και η παράταξή του δεν είμαστε λόχος ούτε υπήκοοι
«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να κηρύξει τον πόλεμο στην σπατάλη και μετά να οδηγηθεί, αν αυτό απαιτηθεί, στη λύση της περικοπής μισθών και συντάξεων».
«Αν δε διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι, ειδικά όσοι είναι μεγάλης ηλικίας, που απολύονται δε θα μπορούν με κοινωνική εργασία να συμπληρώσουν να συντάξιμα χρόνια, δε θα ψηφίσω το νόμο».

ΜΕΣΑ στην βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του :
«Για την εργαζόμενη μητέρα τα επιπλέον δεκαπέντε ασφαλιστικά χρόνια αποτελούν πράξη τιμωρίας της(όταν γνωρίζουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν της προσέφερε υπηρεσίες όπως π.χ. παιδικούς σταθμούς), μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας όπου το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μείζον εθνικό θέμα».

«τα δεκαπέντε χρόνια ανατροπής και προσαρμογής για τις εργαζόμενες μητέρες και τις ασφαλισμένες γυναίκες, είναι πολλά και δημιουργούν απόγνωση

«Εξάλλου η εν λόγω περικοπή (σημ.του 13ου και 14ου μισθού των συνταξιούχων) δεν είναι υποχρεωτική διάταξη του Μνημονίου αλλά δημοσιονομική. Ειδικότερα, η 13η και 14η σύνταξη αποτελεί δικαίωμα, του οποίου η κατάργηση έρχεται σε σύγκρουση με την Απόφαση 40/1998 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν καταστεί Κανόνες Ευρωπαϊκοί με την Συνθήκη της Λισσαβόνας και επιπροσθέτως παραβιάζει την Αρχή της Δικαιολογημένης Εμπιστοσύνης του Πολίτη προς το Κράτος, μία Θεμελιώδη Αρχή του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ…….

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ : « ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»….


ΓΙΑΤΙ;;;;;;;

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ: ψήφισε επί της αρχής το κατατεθέν νομοσχέδιο
1) « για να μην αποδυναμώσει την Κυβέρνηση» (για να μπορεί να κάνει όλα όσα την κατηγορεί)
2) « θεώρησε θετική ενέργεια την προσθήκη του Υπουργού στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, με την οποία το επίδομα των 800 ευρώ, θα προσαυξάνεται με Υπουργικές Αποφάσεις.» (ΟΤΑΝ και ΑΝ κρίνει ο υπουργός)
3)

επισήμανε ως θετική εξέλιξη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο για “βελτίωση του ύψους των συντάξεων όταν η χώρα σταθεί στα πόδια της” και ανέφερε πως τη συγκεκριμένη δήλωση του Πρωθυπουργού την εκλαμβάνει ως προσωπική του δέσμευση, διότι οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό. (πολύ ευκολόπιστος ο κ.Κουρουμπλής. Εξάλλου ο Γ.Παπανδρέου ΔΕΝ έχει δείξει δείγματα αναξιοπιστίας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου