Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Και αν πάρει τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ένα από τα ξένα funds;

Η πώληση των «κόκκινων» αλλά και των «πράσινων» δανείων στους γύπες της αγοράς, μέσω του πολυνομοσχεδίου, δεν έχει μόνο επίπτωση στην αγορά, αλλά και σε ένα άλλο κορυφαίο ζήτημα. Τα υπερχρεωμένα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!


 Ξένοι γύπες, που πάντα θέλουν να εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα δάνεια των κομμάτων και με αυτόν τον τρόπο να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις «απειλώντας» το πολιτικό προσωπικό της χώρας!

Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει αποκαλύψει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει στα τραπεζικά ιδρύματα ποσό που φτάνει τα 200.000.000 ευρώ, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη έχει χρέη που αγγίζουν τα 150.000.000 ευρώ! Και τα δύο κόμματα δίνουν το 60% των κρατικών επιχορηγήσεων στις τράπεζες, έπειτα από τροπολογία που είχε περάσει από τη Βουλή τον Οκτώβριο του 2014 (με τις ψήφους των βουλευτών της τότε κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ), ενώ «ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο».

Οπως, λοιπόν, γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα funds θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ είναι βέβαιο ότι με τους... τρόπους τους θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ευνοϊκή μεταχείριση. Επίσης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καν δώσει εμπράγματες εγγυήσεις κατά τη λήψη των συγκεκριμένων δανείων, γεγονός που δυσχεραίνει την ήδη βεβαρημένη κατάστασή τους. Να σημειωθεί πάντως ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υφίσταται για τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.), δεδομένου ότι τα δάνεια που έχουν λάβει είναι σχετικά μικρά και εύκολα θα μπορούσαν να αποπληρωθούν.

Σε κάθε περίπτωση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει σχετική ρύθμιση που να αποτρέπει τα funds να διεκδικήσουν τα «κόκκινα» ή «πράσινα» δάνεια των κομμάτων, κάτι που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το περίεργο είναι ότι στις δύο συνεδριάσεις των επιτροπών κανείς δεν άνοιξε το θέμα, παρότι στο παρασκήνιο υπάρχει κινητικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου