Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Άφησαν ελεύθερα μέλη ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ συμμορίας με 62 κλοπές σε σπίτια

Ποικίλα ερωτήματα αλλά και έκπληξη δημιουργεί στην Ελληνική Αστυνομία ότι αφέθηκαν ελεύθερα εκ νέου τα μέλη συμμορίας που διέπραξε 62 κλοπές και διαρρήξεις στη βορειοανατολική Αττική, Μάλιστα η λεία τους εκτιμάται στο μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ οι κακοποιοί είχαν συλληφθεί προ τριών ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της για να εφορμούν στα σπίτια χρησιμοποιούσαν μέχρι και μεγάλες τσουγκράνες  ενώ πολλές φορές αφαιρούσαν και όλα τα κουφώματα.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι συγκεκριμένοι ποινικοί είχαν αποφυλακισθεί πρόωρα, τον Μάιο του 2015, (είχαν καταδικασθεί για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες) και βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Και αυτό χάρη στον νέο «ευεργετικό» νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Από έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι λίγες εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή τους το 2015 οι κακοποιοί άρχισαν πάλι να κάνουν διαρρήξεις και κλοπές. Το περίεργο είναι ότι αυτό φαίνεται να μην έχει ληφθεί υπόψη στην απόφαση να αφεθούν ξανά ελεύθεροι, παρότι είχαν και αυτές τις δικαστικές εκκρεμότητες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η νέα απόφαση μη προφυλάκισης των συγκεκριμένων κακοποιών ήλθε μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και εκπροσώπων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που μιλούσαν για «μεγάλη επιτυχία» των διωκτικών αρχών και για την εξάρθρωση μίας ιδιαίτερα επικίνδυνης συμμορίας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβο για «ανακύκλωση του εγκλήματος». Οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε «απόφαση που ακολουθεί τα δεδομένα του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο κυρίως την αποσυμφόρηση των φυλακών».
Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε προ δύο ημερών από το Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.
Τις απογευματινές ώρες της 11ης Μαΐου 2016 είχαν συλληφθεί στο Ψυχικό δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 40 ετών, μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.
Όπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω αλλοδαποί ποινικοί είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβριο εγκληματική ομάδα και είχαν διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις - κλοπές σε κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου