Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η Αστυνομία… ξέχασε να ανοίξει ξανά τον Εθνικό Κήπο; (photo)

Το… παράλογο που συνοδεύει τις περισσότερες φορές τον εθνικό βηματισμό της Ελλάδας, το βιώνουμε σχεδόν καθημερινά, σε πληθυντικές πτυχές του δημοσίου βίου. Από τα πολύ μεγάλα, σημαντικά και κρίσιμα, μέχρι τα θεωρητικά απλά, τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.





Ένα εξαιρετικά ηχηρό παράδειγμα είναι η κατάσταση που επικρατεί τις δυο τελευταίες εβδομάδες στον Εθνικό Κήπο, όταν μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας, η Αστυνομία αποφάσισε να κλείσει, ή μάλλον… να μην ανοίξει ξανά τις πόρτες του Εθνικού Κήπου, πλην εκείνης του καφέ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία, η ανακοίνωση της Αστυνομίας… προειδοποιεί ότι “Οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου, εκτός από αυτή του καφενείου, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας”.

Κάπως έτσι, ένας από τους καλύτερους χώρους στην Αθήνα για περπάτημα, βόλτα και μερικές στιγμές χαλάρωσης, παραμένει επί της ουσίας “αποκλεισμένος”, με αποτέλεσμα πολλές μητέρες που ήθελαν να αξιοποιήσουν τους χώρους του Εθνικού Κήπου για μια βόλτα με τα παιδιά τους, να πέσουν σε… τοίχο, ή να ψάχνουν τρόπο για να βγουν, από τη στιγμή που μπήκαν.
Ένα ακόμη από τα θέματα που επιβεβαιώνουν πόσο… ητττάται η κοινή λογική μπροστά στην αδυναμία των αρμοδίων, πολιτικών και επιχειρησιακών υπευθύνων, να αντιληφθούν τα αυτονόητα.
http://ysterografa.gr/

ΣΗΜ. kolot : Μάλλον ,από ότι φαίνεται στην ανακοίνωση, οι υπάλληλοι του Δήμου ...ξέχασαν να ανοίξουν πάλι τις πόρτες του Εθνικού Κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου