Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

"Ικανοποιημένη" η Τουρκία με τον αντιρατσιστικό νόμο. Θα "παρακολουθεί την εφαρμογή του"...


Σε μια κλασική ανακοίνωση επικυρίαρχου κράτους προς το κράτος-δορυφόρο, η Άγκυρα προειδοποιεί ότι “Θα παρακολουθεί την κατάσταση σε ότι αφορά τις πιθανές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και των Δωδεκανήσων” και δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών!

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

“Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανσού Μπιλγκίτς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και τιμωρεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η Μπιλγκίτς ανέφερε πως παρακολούθησαν στενά την προετοιμασία και την ψήφιση του νόμου αυτού και είπε : “Πιστεύεται πως η ψήφιση του εν λόγω νόμου θα δώσει την δυνατότητα τιμωρίας δράσεων και ρητορικών που συνιστούν διακρίσεις και εξοβελίζουν τους ομογενείς μας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης – που βιώνουν στην Ελλάδα αδικίες οι οποίες φάνηκαν και στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ- και αυτών Ρόδου και Κω”.

«Παρακολουθήσαμε στενά και προσεκτικά τη διαδικασία προετοιμασίας και υιοθέτησης του αντιρατσιστικού νόμου από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η Άγκυρα θα παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αβάσιμα ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική Βουλή στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να περιοριστεί η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι η βάση των πλουραλιστικών δημοκρατιών».

3 σχόλια:

  1. Τί να σχολιάσει κανείς? Μπράβο στους Τούρκους... Αφού μπορούν... Το θέμα είναι τα δυκά μας τα κοπρόσκυλα τί κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζουν πλέον επίσημα και τα Δωδεκάνησα στο τραπέζι!!!
    Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα κλαίμε πάλι για χαμένες πατρίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OI ΓΥΦΤΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ;
    ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΡΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή