Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι παίρνουν "ειδική σύνταξη"

Καταργείται με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας.
Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) (σημ: δλδ Μεταξικός νόμος που δεν είχε καταργηθεί από τόσες ...δημοκρατικές κυβερνήσεις .Περίεργο...)δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, που εντάσσεται στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων, ενώ «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος».

από το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου