Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νέο κατόρθωμα Διαμαντοπούλου: Ραντεβού στα τυφλά με τις εισαγωγικές εξετάσεις

 Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει νέο εξεταστικό από το 2014, αλλά οι μαθητές που θα έχουν παρακολουθήσει το νέο πρόγραμμα να δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα!
Όσοι παρακολούθησαν χθες την Α. Διαμαντοπούλου να κάνει τις παραπάνω δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έμειναν άναυδοι με την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα.
 Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το νέο εξεταστικό μπορεί να σκοντάψει σε κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας που αποτελεί τη συγκυβέρνηση.
"Είχαμε πει ότι το νέο εξεταστικό θα ήταν σε ισχύ από το 2014," δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου.
"Με βάση το χρονοδιάγραμμα επρόκειτο να συζητηθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο. Όμως, λόγω των πολιτικών αλλαγών που οδήγησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το νέο σύστημα πρέπει πλέον να έχει τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων. "

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση. Αν όμως δεν υπάρξει, οι εξετάσεις μπορεί να γίνουν με το παλιό σύστημα.
 Μάλιστα συνέστησε στους μαθητές να μην ανησυχούν και να ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους και τα projects τους, προκαλώντας την αντίδραση του συνομιλητή της Γ. Παπαδάκη ότι είναι απαράδεκτο τέλος Δεκεμβρίου οι μαθητές να μην ξέρουν με ποιο σύστημα θα δώσουν εξετάσεις.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=659138

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου