Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Απαγόρευσαν το όνομα "Κική" στην Αυστραλία γιατί το "Κική ...σέρνει καράβι.

Δεν το πίστευε η καταξιωμένη ομογενής δικηγόρος της Αυστραλίας, Κρίστεν Πέρι, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί χρησιμοποιεί το άσεμνο όνομα "Κική" στις πινακίδες του αυτοκινήτου της! "'Άσεμνο" το Κική; Ένα υποκοριστικό δεκάδων χιλιάδων Ελληνίδων; Από μωρό οι γονείς της την αποκαλούσαν "Κική" και έτσι την αποκαλούν πολλοί δικοί της.

Έως εδώ κανένα πρόβλημα. Όλα άρχισαν όταν ο σύζυγος της Κρίστεν Πέρι, Στίβεν, της έκανε δώρο μια Porche και στις πινακίδες -όπως συνηθίζεται στην Αυστραλία- τοποθέτησε το υποκοριστικό της όνομα "Κική". Εξάλλου δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο στην Αυστραλία που οι πινακίδες γράφουν "Κική".

Η Κρίστιν Πέρι δεν το πίστευε όταν έλαβε μια επιστολή από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Roads and Traffic Authority) που της ζητούσε να αιτιολογήσει γιατί χρησιμοποίησε το άσεμνο όνομα "Κική" στις πινακίδες του οχήματός της.

Από τις έρευνες που έκανε προέκυψε πως το "Κική" στην διάλεκτο Tagalog των Φιλιππίνων σημαίνει "αιδοίο" και κάποιοι που προέρχονται από τις Φιλιππίνες είδαν την πινακίδα της Ελληνίδας, τη θεώρησαν προσβλητική και διαμαρτυρήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 "Αυτό είναι το όνομά μου από τότε που γεννήθηκα και εσείς μου λέτε τώρα ότι είναι άσεμνο; Αυτό και αν είναι προσβλητικό", έγραψε η ομογενής στους αρμοδίους.

Η ίδια θεώρησε "αστεία" κάποια σημεία της καταγγελίες αλλά δεν ήθελε να χάσει τις πινακίδες της.

Μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε: "Ξέρεις πώς με φώναζες μια ζωή; Αιδοίο". Όπως είπε η Κρίστιν Πέρι ο πατέρας της έμεινε αποσβολωμένος αρχικά αλλά μετά είδε το αστείο του ζητήματος. Και οι δικοί της όμως στάθηκαν στην αστεία πλευρά.

Όσο για την υπηρεσία NSW Roads and Traffic Authority πείστηκε πως το "Κική" δεν είναι άσεμνο και δέχθηκε να επιτρέψει στην Κρίστιν Πέρι να διατηρήσει τις πινακίδες της.

Εξήγησε πάντως, πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι προσωπικές πινακίδες αυτοκινήτων "δεν πρέπει να είναι άσεμνες και να έχουν θρησκευτικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο".



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου