Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Aλλοδαποί τρώνε σκύλους και γάτες στην Αθήνα

Φρίκη στην καρδιά της Αθήνας. Εξαθλιωμένοι αλλοδαποί φτάνοντας σε απόγνωση από την πείνα τρώνε σκύλους και γάτες για να επιβιώσουν! Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι των ιστορικών περιοχών του κέντρου της πρωτεύουσας καταγγέλλουν πως το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, αφού όχι μόνον έχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα από τις γειτονιές τους αλλά όλο και πιο συχνά σημειώνονται κλοπές σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους. Αναστατωμένοι περιγράφουν στην «Espresso της Κυριακής» με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το τι συμβαίνει καθημερινά δίπλα από την πόρτα του σπιτιού τους.


Στα μικρά διαμερίσματα των οδών Πιπίνου, Αγίου Μελετίου, Αριστοτέλους αλλά και άλλων δρόμων στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζουν στοιβαγμένοι σαν ποντίκια δεκάδες μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, τις ημέρες που δεν βρίσκουν ούτε στα σκουπίδια κάτι για να ξεγελάσουν το γουργουρητό στο στομάχι τους, το υποτυπώδες τραπέζι γεμίζει με το κρέας από τα ζώα που αρπάζουν από τους δρόμους. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Εχουν εξαφανιστεί τα σκυλιά και οι γάτες. Τα χτυπάνε στο κεφάλι με ξύλα και μετά τα παίρνουν και τα τρώνε» υποστηρίζουν οι κάτοικοι των περιοχών του κέντρου, ενώ σημειώνουν πως το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. «Αυτό συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Από τότε δηλαδή που οι γειτονιές γέμισαν από ταλαιπωρημένους μετανάστες, ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες δεν τολμάει να εμφανιστεί σκυλί ή γάτα στον δρόμο. Υστερα από δύο ημέρες δεν το βλέπουμε ποτέ ξανά» λέει ο κ. Γιώργος Ζαχαρίου.

Ανατριχίλα
Η μαρτυρία της κ. Αλεξίας Τζώρτζη, την οποία συναντήσαμε στην πλατεία Αττικής, σοκάρει: «Πλέον φοβόμαστε και εμείς για τα σκυλιά μας. Τα δικά μου δεν τα αφήνω πουθενά χωρίς λουρί. Δύο ημέρες πριν ααπό τα Χριστούγεννα βούιξε ο τόπος όταν ένας φούρναρης που διατηρεί μαγαζί εδώ πιο κάτω είδε μέσα στο ταψί που του πήγαν δύο Πακιστανοί σκύλο με πατάτες! Στην αρχή νόμιζε πως ήταν κατσίκι, από τη μυρωδιά όμως κάτι υποψιάστηκε και με μια πιο προσεκτική ματιά κατάλαβε πως είχε ψήσει σκύλο» δηλώνει και στο πρόσωπό της είναι ζωγραφισμένη η φρίκη. Εξάλλου, τονίζει πως έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας θανάτωσης σκύλου.
«Πριν από δύο ημέρες είχα βγάλει βόλτα τα σκυλάκια μου στο πάρκο. Μάλιστα, ήμουν μαζί με μια άλλη κυρία και μιλούσαμε όταν άκουσα ένα σκυλάκι να στριγκλίζει. Με το που γυρίσαμε το κεφάλι μας είδαμε μια παρέα από αλλοδαπούς με ξύλα στα χέρια να το χτυπάνε στο κεφάλι. Τους κυνηγήσαμε αλλά δυστυχώς το σκυλάκι δεν τα κατάφερε. Θα το είχαν πάρει για να το φάνε εάν δεν επεμβαίναμε».

Ολοι όσοι έχουν κατοικίδια έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο, καθώς δεν τολμούν πλέον να αφήσουν τους αγαπημένους τους τετράποδους φίλους ούτε για λίγα λεπτά δεμένους έξω από κάποιο μαγαζί μέχρι να κάνουν τα ψώνια τους. «Φοβάμαι πολύ να αφήσω το σκυλί μου μόνο του έστω και για λίγο. Ενας κύριος γλίτωσε το δικό του στο παραπέντε. Το είχε αφήσει δεμένο στο δέντρο έξω από το σούπερ μάρκετ. Την ώρα που έβγαινε είδε έναν μελαψό άντρα να τραβάει το ζώο. Ευτυχώς έτρεξε αμέσως. Τις προάλλες, μια φίλη μου βρήκε πεταμένο στα σκουπίδια σαγόνι σκύλου βρασμένου» λέει η κ. Μόνικα Λαμπούτη και συμπληρώνει: «Πριν από μία εβδομάδα, ένας Ιρακινός παραδέχτηκε στον κηπουρό που φροντίζει τα λουλούδια στην πλατεία Αττικής πως έφαγε τον αδέσποτο σκύλο που του έκανε παρέα τα πρωινά επειδή πεινούσε».

Η θλιβερή πραγματικότητα
Εκτός από τα φιλοζωικά αισθήματα των κατοίκων, το θέμα έχει τεράστιες ανθρωπιστικές προεκτάσεις, καθώς για να φτάσουν οι μετανάστες να κυνηγάνε αδέσποτα στο κέντρο της πόλης σημαίνει ότι ζουν μέσα στην απόλυτη εξαθλίωση. Οπως φαίνεται, οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι απαράδεκτες, ενώ πλέον τρέφονται με οτιδήποτε βρουν μπροστά τους. «Ολοι στη γειτονιά μού λένε να προσέχω τον σκύλο μου. Οι αλλοδαποί δυστυχώς πεινάνε και η ανέχεια τούς φέρνει στο σημείο να τρώνε σκύλους και γάτες. Αν ρίξετε μια ματιά στην περιοχή θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Πέρα από τα ζώα θα πρέπει να σκεφτούμε και αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς εδώ είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με μια θλιβερή πραγματικότητα» λέει η κ. Κλαούντια Μαϊόφα και εύχεται ένα καλύτερο μέλλον για τους μετανάστες.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου