Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

«Κωλοτούμπα» Τασίας Χριστοδουλοπούλου! : «δεν πρέπει να γίνουμε χώρος φιλοξενίας για πρόσφυγες»

Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή η κα Χριστοδουλοπούλου «θυμήθηκε» ότι παλαιότερα εκείνη έλεγε στους πρόσφυγες «ελάτε», αλλά πλέον «έχουν απομυθοποιηθεί», όπως είπε, τα πάντα.

«Το πρόβλημα είναι πολύ πιο περίπλοκο και απαιτεί πίεση στην Ευρώπη, να πάρει θέση. Όσο δεν μοιράζεται πρόσφυγες η Ευρώπη, δεν θα λυθεί, ή θα πνίγουμε ανθρώπους ή θα γίνουμε Ιορδανία. Θέλετε να διαλέξουμε τι θα κάνουμε; Περί αυτού πρόκειται», τόνισε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο, ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί ένα plan b.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε χωροφύλακες διπλοί», δηλαδή να κοιτάμε τόσο προς την Τουρκία όσο και τα σύνορά μας προς την Ευρώπη. «Εμείς αναλαμβάνουμε όλο το βάρος των ροών», είπε και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Βίτσα να ζητήσουμε απ’ όλους να «αναλάβουν ό,τι τους αναλογεί».
«Να χτυπήσουμε κι εμείς ένα χέρι στο τραπέζι με την φτώχεια μας να έχουμε και μεταναστευτικό;», προσέθεσε διερωτώμενη η κυρία Χριστοδουλοπούλου που προφανώς πλέον άλλαξε γνώμη…

Σε ό, τι αφορά στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση ασύλου που συζητείται στην επιτροπή υποστήριξε πως «δεν πιστεύω ότι το σχέδιο νόμου είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή σε επίπεδο δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών».

1 σχόλιο:

  1. Βλέπουμε κάθε μέρα αυτή τη φωτογραφία και μας φτιάχνει τη διάθεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή