Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Την καταδίκη του Τομπούλογλου ζήτησε η Εισαγγελέας

Της Λίας Κοντοπούλου
Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου δικάζεται για το «δωράκι» ύψους 25 χιλιάδων ευρώ, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να ζήτησε από διαφημιστική εταιρεία.


Η υπόθεση είχε έρθει στο "φως" τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Χάρης Τομπούλογλου είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι ζήτησε τα χρήματα προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία μετά από διαγωνισμό είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου, καθώς όπως τόνισε στην αγόρευσή της «αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ». Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο φερόμενος ως συνεργός του Χάρη Τομπούλογλου, ενώ αντιθέτως ζήτησε την αθώωση ενός ιατρού του νοσοκομείου.
Ο Χάρης Τομπούλογλου αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρόκειται για «πλεκτάνη» η οποία είχε αφετηρία το Πρωθυπουργικό Γραφείο εκείνης της εποχής και απέδωσε σε «πολιτικούς λόγους» την εμπλοκή του στην υπόθεση. «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως», είπε απευθυνόμενος στους Δικαστές, ενώ υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο.
Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι. Η  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου