Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

700.000 ευρώ σε Κιμ και Λεγκλέρ (σύμβουλοι του Τσακαλώτου)

Χρυσές αμοιβές για τον Κορεάτη σύμβουλο του Τσακαλώτου και τον βοηθό του, που ταξιδεύουν πολυτελώς εις...υγείαν του ελληνικού λαού
Σε ταξιδιωτικό πράκτορα έχει μετατραπεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι δύο σύμβουλοι ...του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ και ο Βρετανός βοηθός του Πίτερ Λεγκλέρ, πηγαινοέρχονται Λονδίνο - Βρυξέλλες - Αθήνα με έξοδα φυσικά του ελληνικού λαού. Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι στους τρεις πρώτους μήνες του έτους έχουν εγκριθεί για τους δυο τους τουλάχιστον έξι ταξίδια είτε προς κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό είτε προς την Αθήνα, με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια και μάλιστα ως «εκ των υστέρων μετακινήσεις».

Κάθε απόφαση έχει ως αιτιολογικό «συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών πάνω σε τρέχοντα ζητήματα», ενώ το κόστος σε αρκετές εξ αυτών έχει προκλητικά ξεχαστεί. Σε άλλες, πάντως, αναφέρονται μόνο τα μεταφορικά, τα οποία τις περισσότερες φορές φτάνουν τα 1.500 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Το πιο εντυπωσιακό ταξίδι του κ. Κιμ έγινε, όπως έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όταν και έκανε τον γύρο της Ευρώπης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι δυο τους παρέα με τη γενική γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Ελένη Παπαδοπούλου, τον Θεόδωρο Μιχόπουλο, την ειδική σύμβουλο του υπουργού Δάφνη Παπαδάκη και έναν ιδιώτη (άγνωστο για ποιον λόγο πήγε μαζί τους), τον Γεώργιο Χόνδρο, αναζητούσαν τότε συμμαχίες εν όψει της πρώτης αξιολόγησης, η οποία ακόμα παραμένει στον αέρα.

Φυσικά, οι δύο σύμβουλοι δεν βρίσκονται στο πλευρό του κ. Τσακαλώτου μόνο για τα ταξίδια. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, έχουν λαμβάνειν περί τα 700.000 ευρώ για τις υπηρεσίες τους, τα οποία, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν μπει στους λογαριασμούς τους. Και τούτο διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα υπηρεσιακά στελέχη, φοβούμενα κυρώσεις, αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα. Συνεπώς, προς το παρόν οι δύο σύμβουλοι αρκούνται στο γεγονός ότι όλα τα έξοδά τους για ταξίδια είναι «κερασμένα» από τον δύσμοιρο ελληνικό λαό.
http://www.dimokratianews.gr/content/60226/700000-eyro-se-kim-kai-legkler

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου