Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Δημοκράτης συγγραφεύς δυσανασχετεί με βιβλίο που συνοδεύει έκδοση εφημερίδας και ζητεί παρέμβαση πολιτικού αρχηγού!

Δεν είναι ανέκδοτο: Δημοκράτης συγγραφεύς δυσανασχετεί με βιβλίο που συνοδεύει έκδοση εφημερίδας και ζητεί παρέμβαση πολιτικού αρχηγού!
Εχθές η στήλη ήταν αφιερωμένη στην προτροπή του Πέτρου Τατσόπουλου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να...
... βάλει στη... θέση της τη «δημοκρατία», η οποία τόλμησε να περιλάβει στην έκδοσή της το βιβλίο του Μάνου Ν. Χατζηδάκη «Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β' - Οσα "είπε" και Οσα... δεν είπε». Το βιβλίο του εφάνη «χουντικό» γαρ! Η μνεία του περιστατικού από τη στήλη παρότρυνε τον κ. Τατσόπουλο να στείλε το εξής email:

«Τυχαίνει να έχω διαβάσει αρκετά άρθρα σου και δεν πιστεύω ότι είσαι τόσο ηλίθιος όσο διαφαίνεται από το σημερινό σου άρθρο. Προτιμώ να πιστεύω ότι, από τη στιγμή που δεν μπορούσες να παραδεχτείς δημοσίως την "πατάτα" σας -να πλασάρετε δύο φορές ένα καραμπινάτο χουντικό βιβλίο- υποχρεώθηκες να αυτοσχεδιάσεις με τον πιο αδέξιο και χοντροκομμένο τρόπο. Αποκλείω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να διάβασες το βιβλίο και να μην σου... φάνηκε χουντικό, διότι είπαμε: ΤΟΣΟ ηλίθιος ΔΕΝ είσαι, δεν μπορείς καν ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ότι είσαι. Τα σέβη μου».

Εμβόλιμα κεφαλαία
Η απάντησις της ημετέρας ταπεινότητος: Τα γραπτά μένουν. Οταν πολιτευτής ζητεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρέμβει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε βάρος εφημερίδας επειδή εκείνη κυκλοφόρησε μαζί με βιβλίο, η ιδεολογία του οποίου δεν άρεσε στον πολιτευτή αυτό συνιστά α) πρόθεση άσκησης λογοκρισίας, β) ολοκληρωτικό τρόπο σκέψης, γ) έμπρακτη συναίνεση στις μεθόδους της διαπλοκής, δ) ευήθεια, ε) όλα τα παραπάνω.

Επιπλέον, μία προσθήκη σημειολογικού χαρακτήρα. Οταν σε ένα κείμενο βλέπουμε εμβόλιμες λέξεις ή φράσεις με κεφαλαία γράμματα τότε έχουμε να κάνουμε είτε με α) δικόγραφο, παραπεμπτικό της Αστυνομίας και γενικά τέτοιας φύσεως μπουγιουρντιά είτε με β) κείμενο ατόμου που ταλανίζεται από προβλήματα συγκρότησης της προσωπικότητάς του (για να το πούμε κομψά). Στην εκδοχή β) συνίσταται η λήψη άμεσης ψυχολογικής αρωγής και ενισχύσεως.

Σε κάθε περίπτωση το γράψιμο (έστω και με τα εμβόλιμα κεφαλαία της διαταραχής) βοηθά στην αποσυμπίεση του συναισθηματικού φόρτου. Πάνω απ' όλα την υγειά μας να 'χουμε και περαστικά!

Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου