Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Αποζημίωση 1 δισ. ευρώ ζητά ο ΟΠΑΠ από το ελληνικό δημόσιο.

Το ποσό - μαμούθ του ενός δισ. ευρώ ζητά από το ελληνικό δημόσιο η ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με την αίτηση διαιτησίας που κατέθεσε στρεφόμενη εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας (Hellenic Republic). Η αποκάλυψη του 22σέλιδου εγγράφου έγινε από την Huffington Post, και σ' αυτό περιγράφονται οι αιτιάσεις του Οργανισμού με τις οποίες επιχειρεί να αιτιολογήσει την απαίτηση για το αστρονομικό ποσό.
Οπως αναφέρει το έγγραφο, η ΟΠΑΠ Α.Ε. κατέθεσε στις 26 Νοεμβρίου 2015 στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της OΠΑΠ Α.Ε. για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs - τα γνωστά σε όλους “φρουτάκια”), για ζημίες που όπως ισχυρίζεται ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ τάσσεται κατά των αποφάσεων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το κανονιστικό πλαίσιο των VLTs τα οποία όπως υποστηρίζει είχαν ως αποτέλεσμα τη ριζική μεταβολή των συνθηκών υλοποίησης του έργου, γεγονός που οδήγησε την ΟΠΑΠ Α.Ε. στην αναστολή της δραστηριότητας των VLTs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου