Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ 480 π.Χ

-Μπάμπη μου πώς βλέπεις την απόφαση του Βασιλιά της Σπάρτης να πάρει την φρουρά του και να σταθεί απέναντι στη παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία;

-Σία μου,όπως καταλαβαίνεις έκανε... ένα μεγάλο ατόπημα.Ο Ξέρξης,φίλος της Ελλάδας,...


 ζήτησε απλά "Γη και Ύδωρ".Δεν ήταν τελεσίγραφο. Κι ενώ ο Λεωνίδας έπρεπε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εκείνος στράφηκε στους 5 εφόρους ζητώντας όλο το στρατό της Σπάρτης.

-Γιατί να ζη
τήσει όλο το στρατό της Σπάρτης;

-Ευτυχώς δεν του τον παραχώρησαν.Θα ήταν μια κίνηση που θα εκλαμβανόταν ως εχθρική από τον Μεγάλο Βασιλιά.Και ευτυχώς που διανύουμε την περίοδο των Καρνείων και πρυτάνευσε η λογική.


-Τώρα Μπάμπη μου τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε;


-Σία άκουσε με και το λέω σε όλους τους τηλεθεατές μας.Ελπίζω πραγματικά να κρατήσει γερά ο Ξέρξης.Γιατί αλίμονό μας αν κάθε φορά που έρχονται να μας βοηθήσουν ξένοι,εμείς πετάμε τους εκπροσώπους τους στο πηγάδι...Πρέπει επιτέλους σαν χώρα να καταλάβουμε ότι η θέση μας είναι στη Περσική Αυτοκρατορία.Κι αν κάνουμε και μερικές ουσιώδεις παραχωρήσεις δεν έχει καμία σημασία.Σημασία έχει να διατηρήσουμε τη θέση μας και να μείνουμε ζωντανοί.


-Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όλοι θα αντιληφθούμε ότι ο πόλεμος θα μας εμπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες.Καλό σου βράδυ Μπάμπη.

Akindinos Anna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου