Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Δεν βάζει βραχιολάκι για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους ο Ξηρός

Δεν προτίθεται να δεχτεί το «βραχιολάκι» ο Σάββας Ξηρός. Επικαλείται ιατρικούς και θρησκευτικούς λόγους. Η απόφαση του καταδικασμένου για τη δράση του στη 17Ν προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη. «Δεν τον εμπόδισαν οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις να αφαιρέσει ζωές» τονίζει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον» ο Σάββας Ξηρός είπε πως δεν προτίθεται να κάνει χρήση της διάταξης που ψηφίστηκε εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων με την αντιπολίτευση, αλλά και τις αντιδράσεις ΗΠΑ και Βρετανίας. Επικαλέστηκε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και ιατρικούς λόγους.

«Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες».

Ηχητικό απόσπασμα από τις δηλώσεις Ξηρού

«Τσίπρας και Παρασκευόπουλος υπερασπίζονται το νομικό πολιτισμό. Δεν υπερασπίζονται ούτε εγκληματίες, ούτε κρατούμενους. Υπερασπίζονται το δίκαιο» τόνισε ο φυλακισμένος για τη δράση της «17 Νοέμβρη» σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές.
Ο Σάββας Ξηρός θεωρεί πως οι αντιδράσεις αυτές δεν αφορούν καν το πρόσωπό του, αλλά «έχουν άλλους αποδέκτες» δηλαδή εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής ενάντια σε μια κυβέρνηση που δεν συμμορφώνεται με υποδείξεις.
Μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του Mega, ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, είπε ότι πέρα από τον πολιτική άποψη του Σάββα Ξηρού, το «βραχιολάκι» θα έχει επίσης δυσμενέστατες επιπτώσεις στην υγεία του.
http://www.4news.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου