Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Mε εντολή του υπουργού: ΔΕΝ θα συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες

Θύελλα με εντολή του ΥΠΕΣ: Δεν θα συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστεςΣε προσωρινό καθεστώς επιτήρησης θα τεθούν οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας και οι οποίοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με βάση την απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, ενώ όσοι μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα μας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον στα σύνορα.


Οπως προβλέπεται σε υπηρεσιακή εντολή που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, οι αλλοδαποί που εισέρχονται στην επικράτεια από τα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα χορηγείται άδεια παραμονής ενός μήνα εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα μας και αν δεν το επιθυμούν, θα τους χορηγείται άδεια παραμονής έξι μηνών.

Σύμφωνα με την ίδια εντολή, από την Τετάρτη αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα, με μια εξάμηνη άδεια παραμονής, εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα συνοριοφυλάκια, οι αλλοδαποί που εισέρχονται στην επικράτεια θα ταυτοποιούνται και θα καταγράφονται αλλά δεν θα κρατούνται. Θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, με προθεσμία αναχώρησης 30 ημέρες. Εφόσον περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής που θα αναβάλλονται για 6 μήνες.

Για τους κρατούμενους σε κέντρα κράτησης -και εφόσον εις βάρος τους δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας- θα αφήνονται ελεύθεροι. Εξαιρούνται όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και παρουσιάζουν έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

Σαμαράς: Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική απόφαση
Σχολιάζοντας την απόφαση που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΝΔ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών.
«Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη» τονίζει ο κ.Σαμαράς και συνεχίζει:

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση».

Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων: Ερχονται κύματα χιλιάδων παράνομων μεταναστών

Λίγο αργότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό.

«Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Yπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη Πανούση.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν - θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες.

Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.
Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία – αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής – να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.

Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.
Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία».
Πηγή: ΣΚΑΙ, iefimerida.gr,ethnos.gr

2 σχόλια:

 1. Τά κατάφεραν οί συριζολαθρολάγνοι. Τά ταξικά τους αδέλφια ελεύθερα ανάμεσά μας νά δολοφονούν. Μακάρι νά εισβάλουν πρώτα στά σπίτια τών συριζαίων, έτσι γιά αλληλεγγύη ρέ γαμώτο............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σήμερα 4/3 άκου τι είπε ο παλιο"φασίστας" Πανούσης , σε επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου:

   "...οι εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες που επί της εποχής τους σκορπούσαν τον τρόμο στην Ελλάδα..."
   !!!! (Επί της εποχής του μας φέρνουν λουλούδια...:)

   http://kolotoubes.blogspot.gr/2015/03/blog-post_4.html

   Διαγραφή