Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Περίπου 300 "Σουηδοί" έχουν γίνει τζιχαντιστές

Στη λίστα των «αλλοδαπών» τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που αυξάνεται διαρκώς, έρχονται να προστεθούν περίπου 300 Σουηδοί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, Άντερς Τόρνμπεργκ, μέχρι  και 300 είναι όσοι έχουν εγκαταλείψει τη Σουηδία για να ενταχθούν στο ΙΚ.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας, SR, ο Τόρνμπεργκ δήλωσε: «Εκατό περιπτώσεις προσώπων που έχουν φύγει για να συμμετάσχουν στις μάχες έχουν επιβεβαιωθεί, υπάρχουν, επιπλέον, περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες (…) έπειτα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφθεί, με τον αριθμό συνολικά να φθάνει στους 250, 300 ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των υποψηφίων τζιχαντιστών που εγκαταλείπουν την χώρα τους για να πάνε στη Συρία αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα.

«Εκεί, ένας συγκεκριμένος αριθμός νεαρών Σουηδών φεύγουν και ε συνέχισε ο Τόρνμπεργκ.
«Οι ίδιοι ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, (…) πολεμούν και σκοτώνουν άλλους ανθρώπους», επισήμανε.

Επιστρέφοντας στη Σουηδία, ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είναι έτοιμα να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες και αποτελούν το αντικείμενο στενής παρακολούθησης από τις αρχές, διευκρίνισε ο επικεφαλής των σουηδικών υπηρεσιών πληροφοριών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου