Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Υπό πολιορκία από μετανάστες πόλεις της Βρετανίας, λέει ο υπουργός Άμυνας της χώρας


fallon-air-strikes-isis.si
Το καυτό ζήτημα της μετανάστευσης έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Λονδίνο και το Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να τονίζει πως δεν σκοπεύει να παρέμβει στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ.Την ίδια στιγμή φτάνει η «απάντηση» του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, ο οποίος δηλώνει ότι τμήματα της χώρας «κατακλύζονται» από μετανάστες και ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών βρίσκονται «υπό πολιορκία».Ο Μάικλ Φάλον είπε την Κυριακή ότι σε ορισμένα τμήματα της Βρετανίας, μεγάλος αριθμός μεταναστών εργατών και ξένων πολιτών που αιτούνται επιδομάτων, θα έπρεπε να τίθενται υπό κάποιας μορφής περιορισμό αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να κυριαρχήσουν στον τοπικό πληθυσμό.
Απαντώντας στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, είπε, μιλώντας στο Sky News:
«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ακόμα τις προτάσεις μας και ούτε εμείς δεν έχουμε δει τις προτάσεις ακόμα, τις δουλεύουμε προς το παρόν για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε ολόκληρες πόλεις και κοινότητες να κατακλυστούν από μεγάλο αριθμό μεταναστών».
«Σε κάποιες περιοχές της Βρετανίας, κάτω στην ανατολική ακτή, οι πόλεις αισθάνονται υπό πολιορκία, (υπάρχει) μεγάλος αριθμός μεταναστών εργατών και ανθρώπων που ζητούν επιδόματα και είναι σωστό να το εξετάσουμε αυτό» είπε.
Τα σχόλια του Φάλον έσπευσε να καταδικάσει ο Εντ Ντέιβι, υπουργός Περιβάλλοντος και στέλεχος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών τονίζοντας ότι στη συζήτηση για τη μετανάστευση, χρειάζεται προσοχή σχετικά με τις λέξεις που χρησιμοποιούνται.
Είναι αμφίβολο πάντως ο υπουργός Άμυνας να προχώρησε στις δηλώσεις αυτές από μόνος του, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον κ.Κάμερον, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός βλέπει την πίεση του ευρωσκεπτικιστικού Ukip να αυξάνεται και το ενδεχόμενο να ηττηθούν οι Συντηρητικοί στις εκλογές που πραγματοποιούνται τον επόμενο μήνα σε Ρότσεστερ και Στρουντ για την πλήρωση θέσης του Κοινοβουλίου που έμεινε κενή, είναι εξαιρετικά πιθανό.
Το επίμονο αίτημα του Κάμερον για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη έχει οδηγήσει τη Βρετανία σε σύγκρουση με άλλες χώρες της ΕΕ, με κορύφωση την προειδοποίηση Μπαρόζο ότι ο κ. Κάμερον διαπράττει ιστορικό λάθος με την ρητορική του στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Ο Μπαρόζο είχε τονίσει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή η επιβολή ενός «αυθαίρετου πλαφόν» στον αριθμό εισδοχής ευρωπαίων μεταναστών.
Ο Κάμερον έσπευσε να απαντήσει ότι το «αφεντικό» του είναι οι Βρετανοί ψηφοφόροι και όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

http://www.crashonline.gr/%cf%85%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου