Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Aνακαλύφθηκε νέα πτυχή του "φασισμού" : αν πεις κάτι εναντίον του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Στην σημερινή εκδήλωση στην  Βουλή που ήταν αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου μίλησε και ο Α. Γρέγος από την Χ.Α και διατύπωσε την θέση του κόμματος του.

Είπε: «Θεωρήθηκε από πολλούς ως φιλελεύθερος και δημοκράτης. Τις περισσότερες φορές, όμως,... κυβέρνησε πραξικοπηματικά και δυστυχώς με επέμβαση ξένων δυνάμεων. Χαρακτηρίστηκε σαν πολιτικός της νίκης σε διάφορες πολεμικές αναμετρήσεις. Όμως, υπήρξε και ταυτόχρονα πολιτικός της ήττας, με ένα σύνολο αποφάσεων και με πράξεις που αύξησαν τις προϋποθέσεις της μικρασιατικής καταστροφής και οδήγησαν στην περιθωριοποίηση των ελληνικών προσφυγικών πληθυσμών».

Λίγο αργότερα μίλησε ο Σ. Χαλβατζής εκ μέρους του ΚΚΕ :

 «...δίπλα βέβαια στο καρότο των μεταρρυθμίσεων, υπήρξε και το μαστίγιο της καταστολής κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ που την εποχή εκείνη έλαβε πρωτόγνωρες διαστάσεις». Είπε ακόμη ότι επί των ημερών του Βενιζέλου «απαγορεύθηκε το δικαίωμα της απεργίας στους δημόσιους υπαλλήλους. Περιορίστηκε η ελευθερία του Τύπου. Απαγορεύθηκε και τυπικά, γιατί βρισκόταν συνεχώς υπό δίωξη, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. Διαλύθηκε η Ένωση Νομικών, γιατί αποκάλυψε τα βασανιστήρια που γίνονταν στους κομμουνιστές κρατούμενους στις φυλακές ΑΒΕΡΩΦ. Και βεβαίως, υπήρξε και το περιβόητο ιδιώνυμο, νόμος που ποινικοποιούσε ακόμα και τη σκέψη».

(δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χαλβατζή μπροστά του ο Γ. Παπαδόπουλος μοιάζει πρόσκοπος...:)


Δείτε τώρα πώς εμφάνισαν  το θέμα οι εφημερίδες:


;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου