Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Αντισυνταγματικός (πάλι) ο νέος νόμος που ετοίμασαν.

Διάταξη νομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης,
κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βουλευτών της Χ.Α,
 
προβλέπει άμεση αναστολή των προνομίων τους  που θα επιβάλλεται σε εν ενεργεία βουλευτές που παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για ορισμένα πλημμελήματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το μέτρο θα εφαρμόζεται για τα προνόμια των βουλευτών που αφορούν αυτοκίνητα, ταχυδρομική ή τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν εισιτήρια, επίδομα γραφείου, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται η βουλευτική αποζημίωση.


Οι δαπάνες , η συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια στους βουλευτές αναφέρονται στο άρθρο 63 του συντάγματος , χωρίς καμμία εξαίρεση...update 12/6: Aπό το protothema.gr:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε επιφυλάξεις για την προωθούμενη ρύθμιση καθώς όπως υποστήριξε παρουσιάζει λειτουργικά προβλήματα, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του αν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα."

update 17/6 :

Νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία θα προβλέπεται καταδικαστική απόφαση και όχι απλά αμετάκλητη παραπομπή για την αναστολή προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών που διαπράττουν αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τροποποιήσεις του ποινικού δικαίου και άλλες ρυθμίσεις, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις των κομμάτων ώστε όπως είπε, να βρεθεί η χρυσή τομή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου