Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Πώς "ξέχασαν" το άρθρο από τον νόμο για τους καταχραστές του δημοσίου.

Στις 10/6/2014 ο κ. Γιώργος Φλωράς (Πανεπιστημίου ** Αθήνα 10564 Τηλ. 210*******) προσέφυγε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ,με αριθμό πρωτοκόλλου 3901, για το σκάνδαλο της αθώωσης των καταχραστών του Δημοσίου, με την «αστοχία» του Πολυνομοσχεδίου της «Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ», (Ν. 4254/2014), όπου ξέχασαν το άρθρο «263α.» του Π.Κ, που αφορά στους καταχραστές δημοσίου χρήματος. 

 Και αφού το «ξέχασαν» επανήλθαν μετά από λίγες εβδομάδες, να «θεραπεύσουν» το «λάθος» τους με ...τροπολογία.

Ο κ. Γιώργος Φλωράς απευθυνόμενος στην κ. Κοτζαμάνη ανέφερε:
«Είναι δυνατόν αυτός που το ξέχασε να μένει ατιμώρητος; Τι σημαίνει εκ παραδρομής; Γιατί να μην υποθέσουμε ότι το «ξέχασαν», όποιοι το «ξέχασαν», για να εξυπηρετήσουν αυτούς που κατηγορούντο με βάση αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα; Γιατί όπως είναι γνωστό ακόμα και σε φοιτητή της Νομικής επιστήμης, οι ήδη κατηγορούμενοι θα επικαλεστούν τον ευνοϊκότερο ποινικό νόμο και θα απαλλαχθούν από το δικαστήριο. Γιατί όπως είναι γνωστό δεν «θεραπεύεται» ένα τέτοιο «λάθος» από την επαναφορά σε ισχύ με επόμενη νομοθετική ρύθμιση. Το γνωρίζω εξ ιδίας πείρας».

Έως και σήμερα δεν έχει χρεωθεί η αναφορά και επομένως δεν είναι γνωστό αν η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί ποιος καλύπτει, και με τι αντίτιμο, τους εγκληματίες.


απόσπασμα από http://deltio11.blogspot.gr/2014/06/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου