Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

E, όχι. Απίστευτο. :) Βουλευτές ζητούσαν...

...ρουσφέτι για καλύτερες θέσεις στις λαϊκές.

«Τηλεφωνούσαν στο υπουργείο - Έχουν πάρει απ' όλα τα κόμματα» υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, λέγοντας ότι βουλευτές όλων των κομμάτων τηλεφωνούσαν στο γραφείο του, για να εξασφαλίσουν στους ψηφοφόρους τους καλύτερες θέσεις στις λαϊκές αγορές.
Η αναφορά του υφυπουργού προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους παριστάμενους βουλευτές, που του ζήτησαν να αναφερθεί με συγκεκριμένα ονόματα, με αποτέλεσμα να τους απαντήσει:«Σέβομαι τον καθένα. Όμως, να έχουμε το θάρρος όσα λέμε ιδιωτικά, να τα λέμε και δημόσια».

Ειδικότερα, ο κ. Σκορδάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, είπε ότι οι έμποροι των λαϊκών διαμαρτύρονται για τη θέσπιση της κλήρωσης θέσης, γιατί «οι παραγωγοί έχουν αυτοδικαίως την άδειά τους. Για να βρει τη θέση του, όμως, θα πρέπει να συμβληθεί και να συμφωνήσει την τιμή με τον προεδρεύοντα της λαϊκής, που όλως τυχαίως είναι συνδικαλιστής...».

Υποστήριξε ακόμη ότι «είναι υπέρ του καταναλωτή να υπάρχουν διακριτές πτέρυγες... Αν δεν γίνει κλήρωση, θα κατηγορηθούμε ότι μοιράζουμε τις θέσεις κατά το δοκούν», σημειώνοντας ότι με το υπάρχον σύστημα, υπάρχουν βουλευτές που «έπαιρναν τηλέφωνο για διευθέτηση καλύτερης θέσης σε λαϊκές».

Η συγκριμένη αναφορά προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), που του ζήτησε να αποκαλύψει τα ονόματα όσων ζητούν ρουσφέτια.

Ο κ. Σκορδάς απάντησε: «Έχουν πάρει απ' όλα τα κόμματα, σας καλύπτει αυτό; Σέβομαι καθεμία και καθένα, να έχουμε όμως το θάρρος αυτό που λέμε ιδιωτικά, να το λέμε και δημόσια».
http://www.protothema.gr/politics/article/375451/skordas-vouleutes-zitousan-rousfeti-gia-kaluteres-theseis-stis-laikes/

1 σχόλιο:

  1. Προς "συντρόφους": Είμαστε πρώτοι σε διαδηλώσεις αλλά με μηδενικό αποτέλεσμα! http://freedomvoicegr.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5499.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή