Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

«Κουκουλώνουν» το σκάνδαλο της ΜΚΟ-τέρας;

Μία ύποπτη διάρρηξη στα απόρρητα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών, και πληροφορίες για «πάγωμα» των ερευνών της ΜΚΟ τέρας «Ευρωπαϊκή Προοπτική» αφήνουν δεκάδες ερωτήματα αναπάντητα για τις πραγματικές προθέσεις διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης.

Πρόκειται για την ΜΚΟ, η οποία όπως είχαν αποκαλύψει τα «Αντίποινα» είχε συνολικά καταφέρει να απορροφήσει 60 εκατομμύρια ευρώ, τόσο από πόρους της ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών, όσο και από κοινοτικούς πόρους.

Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες των ιθυνόντων της ΜΚΟ, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, οδήγησαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο στην εξαφάνιση κάθε ίχνους της από το διαδίκτυο. Ωστόσο τα ντοκουμέντα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα «Αντίποινα» δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης και καθιστούν αναγκαία την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί που ακριβώς διοχετεύθηκε όλος αυτός ο πακτωλός εκατομμυρίων. Πήγε όντως σε διάφορα κοινωφελή έργα με βαρύγδουπους τίτλους ανά τον κόσμο ή συνέβη κάτι άλλο;
Πριν από λίγες ημέρες, μία αν μη τι άλλο μυστήρια διάρρηξη στα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα στην ΥΔΑΣ, εκεί δηλαδή που κρατούνται όλα τα αρχεία και τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ πυροδότησε στους διαδρόμους του υπουργείου σενάρια. Η διάρρηξη, καθώς και το γεγονός ότι από το Υπουργείο Εξωτερικών τηρούν σιγή ασυρμάτου, χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το περιστατικό, σε συνδυασμό με το ότι δε δρομολογήθηκε η σύσταση ΕΔΕ και δεν κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ, αφήνουν νέα σκοτεινά σημεία για το κατά πόσο υπάρχει πραγματική βούληση διαλεύκανσης της υπόθεσης.
Τα ερωτήματα αυτά μάλιστα αυξάνονται αν αναλογιστεί κανείς ότι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρονται να πήραν την υπόθεση από τους ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας.
Όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να δώσουν επίσημες απαντήσεις και να πουν σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν για να μην μείνει ίχνος σκιάς στην υπόθεση της «μητέρας» των ΜΚΟ.
http://www.e-reportaz.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου