Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Μία απίστευτη ιστορία στο δημοτικό της Αγ.Παρασκευής για 2,20 ευρώ

To ευτελές ποσό των 2,20 ευρώ, που χάθηκε μέσα σε μια τάξη, έγινε η αφορμή για την αναστάτωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Παρασκευής και εδώ και μήνες το σχολείο ζει ιστορίες καθημερινής τρέλας, επειδή οι δάσκαλοι δεν κρέμασαν στο «μεσιανό κατάρτι» έναν μαθητή που υποτίθεται πως έκλεψε 2,20€ (δύο ευρώ και είκοσι λεπτά) από κάποιον συμμαθητή του!
 
Το χρονικό
 
Η ιστορία ξεκίνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ένα μικρό αγόρι κατηγορήθηκε από τον πατέρα συμμαθητή του ότι έκλεψε το παραπάνω ποσόν. Ο γονέας, δικαστής στο επάγγελμα, απαίτησε από τη δασκάλα να γίνει ανάκριση μέσα στη σχολική τάξη, να τιμωρήσει παραδειγματικά τον μαθητή της και παράλληλα να αποδώσει εύφημον… μνείαν στον γιο του, επειδή εντόπισε και αποκάλυψε τον κλέφτη!
 
Η δασκάλα δεν υπάκουσε σε όσα την «πρόσταξε» ο δικαστής, αλλά προσπάθησε -όπως όφειλε- με παιδαγωγικό τρόπο, να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στους μαθητές της και να μη στιγματίσει κάποιο παιδί. Αυτό της το «αμάρτημα» έγινε η αφορμή να βρει τον μπελά της η ίδια, αλλά και όλο το σχολείο, καθώς ο γονέας την κατηγόρησε ότι συγκαλύπτει τον κλέφτη και με εισαγγελική εντολή απαίτησε και πήρε τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών όλης της τάξης.
 
Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε η κόλαση για την ανυπάκουη δασκάλα, τον μικρό μαθητή που κατηγορείται ότι αφαίρεσε 2,20 ευρώ, τους γονείς του, αλλά και τους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η δασκάλα πέρασε από Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) μετά τις καταγγελίες του γονέα-δικαστή και κλήθηκε από το Σώμα Δημόσιας Διοίκησης. Και ναι μεν αθωώθηκε, αλλά ο γονέας δικαστής δεν σταμάτησε…
περισσότερα http://www.efsyn.gr/?p=194627

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου