Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

185 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ- ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΛΕΕΙ: «ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΩ».

ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
Στις 29/4/2014 έγινε συζήτηση στην Βουλή για το θέμα της Συνδρομής των Επιμελητηρίων. Διαβάστε τα πρακτικά και θα δείτε ότι η Χώρα είναι πλέον ο Στουρνάρας, ο άνθρωπος του ΣΕΒ, ο οποίος γράφει στα @#$%@#$ του τους Βουλευτές. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε με το θέμα της συζήτησης (συνδρομή στα Επιμελητηρια). Σημασία έχει ότι πλέον δεν νομοθετεί η Βουλή αλλά ο εντεταλμένος του ΣΕΒ, με βάση τις εντολές που λαμβάνει.

Σύμφωνα με τον Στουρνάρα, ότι ψηφίστηκε έως σήμερα, ακόμα και αν το θελήσουν 300 βουλευτές, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, αν αυτός διαφωνεί (δηλαδή ο ΣΕΒ).

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚΗ΄ Τριτη,29 Απριλίου 2014
...............................
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χρόνια πολλά.
Παίρνω, λοιπόν, το λόγο σήμερα, γιατί χθες δεν μίλησα, κύριε Υπουργέ, για να στηρίξω δύο τροπολογίες. Είμαστε εκατόν ογδόντα πέντε Βουλευτές για την ακρίβεια, συν τους Βουλευτές του ΚΚΕ τους οποίους δεν επικαλούμαι καθώς δεν συνυπογράφουν με άλλους –δεν θα ήταν αντίθετοι όμως- που έχουμε υπογράψει μια τροπολογία κατά της ρύθμισης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, την οποία φυσικά ενσωμάτωσε η Βουλή με νόμο τον Ιανουάριο του 2013, εάν δεν κάνω λάθος. Με αυτήν καταργείται η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια. Η εγγραφή είναι σήμερα υποχρεωτική και με αυτήν την παρέμβαση καθίσταται προαιρετική.

.................................
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών): Υπάρχει, όμως, ένα επιχείρημα ουσίας γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτό. Η άρση της υποχρεωτικότητας ήταν προαπαιτούμενο και το ψήφισε η ελληνική Βουλή, προκειμένου να πάρουμε μία σημαντική δόση με βάση το ν.4111/2013. Όταν, λοιπόν, ψήφισε τότε η ελληνική Βουλή, όταν υπέγραψα και εγώ και ο Πρωθυπουργός για να πάρουμε αυτή τη δόση, πώς είναι δυνατόν να έρθουμε σήμερα και να το πάρουμε πίσω; Είναι σαν να κοροϊδεύουμε.
Δυστυχώς, πέρα από τα επιχειρήματα για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή, υπάρχει εδώ ένας λόγος ουσίας, το γεγονός ότι έχουμε υπογράψει και έχουμε πάρει χρήματα γι’ αυτό. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το κάνω αυτό.


............................
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Όχι, όχι, θα μιλήσω και εγώ.
Κύριε Υπουργέ, παρά την εμπειρία που έχετε, ακούστε και μας. Δεν διαφωνώ ότι όταν βάζουμε μία υπογραφή, ιδιαίτερα ως ένα υπεύθυνο κράτος, πρέπει να την τιμούμε, άσχετα με το ποιος είναι κυβέρνηση. Το κράτος δεν σταματάει όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Όμως, όταν διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν είναι σωστό, έχουμε και τα επιχειρήματα να τους πείσουμε όλους...............................


πλήρες το πρακτικό http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/05/185.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου