Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Ιωάννης Ανθόπουλος για υπόθεση τοκογλυφίας

Στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Ιωάννης Ανθόπουλος για υπόθεση τοκογλυφίας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συμμετοχή σε υπόθεση τοκογλυφίας στέλνουν οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Ανθόπουλο.

(διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1993-1994 και 1996-2000) καθώς και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1994-1996).


Η υπόθεση ξεκίνησε από μία ιδιωτική οικονομική διαφορά με καταγγελίες περί τοκογλυφίας και κατέληξε σε παραπομπή του πρώην πολιτικού.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εκπρόσωπος εταιρείας καπνεμπορίου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καβάλας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έναντι αμοιβής είχε αναλάβει να εξασφαλίσει δάνειο για την συγκεκριμένη εταιρεία που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Το αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του ,κατά την κατηγορία πάντα, αγγίζει το ποσό του 1.757.800 ευρώ. Οι δικαστικές αρχές μάλιστα για την πληρέστερη διερεύνηση των καταγγελιών προχώρησαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου του ελεγχόμενου πολιτικού εντοπίζοντας εμβάσματα 700.000 ευρώ.

Όταν ο κ. Ανθόπουλος κλήθηκε σε απολογία έδωσε την δική του εκδοχή θέλοντας να αντικρούσει την κατηγορία που του αποδίδεται. Ο πρώην υφυπουργός υποστήριξε ότι το επίμαχο χρηματικό ποσό ήταν δάνειο που του χορηγήθηκε από τη συγκεκριμένη επιχειρηματία για την κατασκευή σπιτιού στην περιοχή της Βούλας.


Ωστόσο, δεν εμφάνισε κάποια δανειακή σύμβαση ,ούτε φαίνεται να επιστρέφει τις δόσεις των χρημάτων που δανείστηκε.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου