Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

«Ελληνες γουρούνια, εθνικιστές και μπάσταρδοι». Ανθελληνικό υβρεολόγιο από καλλιτέχνη της κακιάς ώρας.

Ανθελληνικό υβρεολόγιο από καλλιτέχνη της κακιάς ώρας - Αυτούς προωθεί το καθεστώς των θολοκουλτουριάρηδων


Είναι μεγάλο πρόβλημα να είσαι κομπλεξικός. Να μην ξέρεις τι είσαι, από πού προέρχεσαι και πού πηγαίνεις. Να εκμεταλλεύεσαι κάποιες συγκυρίες για να επιτίθεσαι σε άλλους που έχουν κάτι που εσύ δεν έχεις, δηλαδή ξεκάθαρη εθνική καταγωγή.
Κάποιο δυστυχισμένο ανθρωπάκι, μισός Σέρβος, μισός Κροάτης, ήρθε με το προσωπείο του «καλλιτέχνη κουλτουριάρη» στην Ελλάδα για να βγάλει από τα βάθη της μικροψυχίας του όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας που τον διέπουν.
Όλιβερ Φραλίτς το όνομα του φαιδρού αυτού υποκειμένου, ο οποίος σε παράσταση στο ίδρυμα Ωνάση την Τετάρτη, σ΄ένα παραλήρημα ασυναρτησιών και ανοησιών έκανε μια κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Ελλάδας λέγοντας τα εξής:

 «Αφού πουλάτε τα πάντα, γιατί δεν πουλάτε και το όνομα «Μακεδονία»; Γαμ…τε Έλληνες! Τρίτο κόμμα σας είναι η Χρυσή Αυγή. Μπάσταρδοι! Τη λέξη «καταναλώνω» τη βάλατε δίπλα στο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Λίγο παρακάτω δεν παρέλειψε να αποκαλέσει τους Έλληνες «γουρούνια εθνικιστές και μπάσταρδοι». Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το αποχαυνωμένο κοινό από κάτω όχι μόνο δεν δυσανασχέτησε αλλά αντιθέτως «τον επιβράβευσε με το θερμό χειροκρότημά του», όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά.
Αναρωτιόμαστε, επομένως, τι είναι χειρότερο. Η παρουσία του θλιβερού αυτού υποκειμένου δίχως ξεκάθαρη εθνική καταγωγή και ανάλογη συνείδηση ή η ηττοπαθής αντίδραση του κοινού που λειτουργούσε με την λογική και την ψυχολογία του καρπαζοεισπράκτορα;
Εις ό,τι αφορά, όμως, το «νούμερο» αυτό η δήλωσή του ότι «και εγώ ως κορίτσι Γιουγκοσλάβα δηλώνω» ίσως να είναι ενδεικτική για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται…
Γιώργος Μάστορας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου