Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Τροπολογία για να αποφύγουν να απολύσουν μετακλητούς των γραφείων τους.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από τον βουλευτή ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά η θεσπισμένη μείωση του 20% των μετακλητών υπαλλήλων θα μπορεί να προέρχεται και από κενές ή μη συσταθείσες θέσεις.

Ομπρέλα προστασίας από τις απολύσεις «ανοίγουν» για τους μετακλητούς τους υπαλλήλους υπουργοί και βουλευτές με τροπολογία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά, που αποδέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Η τροπολογία αφορά τη θεσπισμένη μείωση του 20% των μετακλητών υπαλλήλων και προβλέπει ότι η μείωση αυτή θα μπορεί να προέρχεται και από κενές ή μη συσταθείσες θέσεις.
Μάλιστα, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι «για τον περιορισμό αυτό θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις κενές ή μη, συσταθείσες ή μη, όπως έχουν αυξομειωθεί με πράξεις ή διατάγματα, η έκδοση των οποίων προβλέπεται στο π.δ. 63/2005, δεδομένου ότι, εάν ο περιορισμός αφορά μόνο τις έως σήμερα κατειλημμένες θέσεις, είναι και πάλι δυνατή η αύξηση του αριθμού των μετακλητών, είτε με πλήρωση κενών θέσεων είτε με τη σύσταση νέων θέσεων, που ναι μεν προβλέπονται στο π.δ. 63/2005 αλλά δεν έχουν εισέτι συσταθεί.

«Μας φέρνετε τελευταία στιγμή να ψηφίσουμε γουρούνι στο σακί», διαμαρτυρήθηκε ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από σχετικό αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 http://www.skai.gr/news/politics/article/251330/apofugi-apoluseon-metakliton-me-pateda/#ixzz2sSFLr6wu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου