Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Όταν 2 άνθρωποι συμφωνούν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο 3 μήνες πριν τις εκλογές


Μια μεγάλη είδηση έβγαλε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να διεξαχθούν οι προσεχείς Ευρωεκλογές με σταυρό και όχι με λίστα.

 Aξίζει κανείς να σταθεί στον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση για μια τέτοια αλλαγή.


Χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή κοινοβουλευτική συζήτηση και χωρίς καμία εσωκομματική ενημέρωση, Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο μόλις 3  μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου.
 Aκόμα και ο πλέον σωστός εκλογικός νόμος δεν μπορεί να προτείνεται την παραμονή μιας εκλογικής αναμέτρησης. Δεν μπορείς να αλλάζεις του όρους του παιχνιδιού με τους παίχτες να είναι ήδη στη σέντρα, ακόμα κι αν έχεις τα δίκια όλου του κόσμου.

Δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή οποιαδήποτε πρόταση αλλαγής του όταν αυτή διατυπώνεται από 2 ανθρώπους που κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο και δεν έκριναν σκόπιμα να προσκαλέσουν εκ των προτέρων στη σχετική συζήτηση τα ίδια τους τα κόμματα αλλά τελικά και τους Έλληνες πολίτες.

Σε μια χώρα που βρίσκεται ήδη 4 χρόνια σε μια κρίση που απειλεί και την ίδια την Δημοκρατία, κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι οι πολίτες θα εμφανιστούν καλοπροαίρετοι απέναντι σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής που αποφασίστηκε πίσω από κλειστές πόρτες και για την απλώς απαιτείται και πάλι υποκριτικά η έγκριση της Βουλής.

Για ακόμα μια φορά, Σαμαράς και Βενιζέλος μας προκαλούν να υποθέσουμε ότι κάτι αποφάσισαν να μαγειρέψουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου