Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Μουσουλμάνος αρνήθηκε να πουλήσει σαμπάνια σε πελάτη.

Αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία η είδηση ότι Μουσουλμάνος υπάλληλος μεγάλου πολυκαταστήματος αρνήθηκε να πουλήσει σαμπάνια σε πελάτη λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ο πελάτης ενημερώθηκε ειδικότερα ότι θα έπρεπε να περιμένει άλλο ταμείο να γίνει διαθέσιμο καθώς ο υπάλληλος του ταμείου στο οποίο προσήλθε δεν μπορούσε να κρατήσει το μπουκάλι και να το χτυπήσει στην ταμειακή μηχανή.

Ο ιμάμης και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Ατζμάλ Μασρούρ δήλωσε στο Sky News ότι το Ισλάμ απαγορεύει αυστηρά όχι μόνο την κατανάλωση αλλά και την μεταφορά αλκοόλ.

Ωστόσο, άλλος Μουσουλμάνος υπάλληλος ισχυρίστηκε μιλώντας στο Associated Press ότι εφόσον κάποιος εργάζεται σε μια εταιρεία, τότε θα πρέπει να φέρνει σε πέρας ρόλους όπως αυτόν της μεταφοράς αλκοόλ αν απαιτηθεί.
Το πολυκατάστημα απολογήθηκε για την κατάσταση και σε ανακοίνωσή του είπε ότι προσπάθησε να τοποθετήσει το προσωπικό που αδυνατεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς λόγω θρησκείας σε κατάλληλους ρόλους.
ethnos.gr/


Σχόλιο : Xθές μια Αμερικάνα υπεύθυνη επικοινωνίας ενός μεγάλου ομίλου ΜΜΕ έγραψε κάτι στο Twitter που θεωρήθηκε ρατσιστικό και αμέσως απολύθηκε .
Αν ο συγκεκριμένος μουσουλμάνος υπάλληλος απολυθεί ,γιατί δεν κάνει σωστά την δουλειά του, θα θεωρηθεί ως ρατσιστική συμπεριφορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου