Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Οργιο νομιμοποιήσεων στο κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων ;

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή και στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο απέστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ανώνυμη επιστολή-καταγγελία.

Ως αποστολέας της επιστολής η οποία περιήλθε στο γραφείο του εμφανίζονταν «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων». Με αυτήν γίνονταν καταγγελίες για παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι
 
«το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλαδή όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια.. αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου