Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Μήνυση στον Παπανδρέου για το "λεφτά υπάρχουν". Η δικογραφία στην βουλή.

Δικογραφία εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου έχει φθάσει στη Βουλή ύστερα από έγκληση του πολίτη Π. Σταμάτη. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 ΠΚ), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (άρθρο 191 ΠΚ) ή έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης εξετάζει την υπόθεση προκειμένου να καλέσει τον Γ. Παπανδρέου.

Επισημαίνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν κατηγορείται μόνο με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος), αλλά και με την ιδιότητα του Βουλευτή (άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος). Υπογραμμίζεται ότι οι Βουλευτές διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα και κατά την προεκλογική περίοδο.

Το άρθρο 61 προβλέπει ότι ο Βουλευτής «διώκεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Bουλής» και ότι «η άδεια θεωρείται ότι οριστικά δε δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε 45 ημέρες αφότου η έγκληση περιήλθε στον Πρόεδρο της Bουλής. Aν η Bουλή αρνηθεί να δώσει την άδεια ή αν περάσει άπρακτη η προθεσμία, η πράξη θεωρείται ανέγκλητη».


 http://newpost.gr/post/282760/dikografia-gia-to-lefta-yparxoyn-toy-giwrgoy-papandreoy#ixzz2hPxoO1E2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου