Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Με τον Έλληνα μαθητή φιναλίστ του διεθνούς επιστημονικού διαγωνισμού της Google θα συναντηθεί ο Σαμαράς. (πλάκα κάνω...)ΟΧαράλαμπος Ιωάννου, ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής από την Αθήνα, και το έργο του «εξωσκελετικό γάντι», βρίσκονται ανάμεσα στους 15 διεθνείς φιναλίστ του Google Science Fair 2013, που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

 Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, σχεδίασε ένα «εξωσκελετικό γάντι», το οποίο ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων». (περισσότερα δείτε εδώ)

Ασφαλώς καταλάβατε ότι πρόκειται για ..."αστείο".

Η αληθινή είδηση είναι φυσικά ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον 18χρονο Γιάννη Αντετονκούμπο , ο οποίος επελέγη στο Νο15 στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Milwaukee Bucks.
Νωρίτερα ο γκαρντ/ φόργουορντ θα συναντηθεί στο υπουργείο Παιδείας με τον υφυπουργό Αθλητισμού και στη συνέχεια οι δυο άνδρες θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου  ο διεθνής καλαθοσφαιριστής θα δεχθεί τα συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά.

(δεν έχω κάτι με το παιδί και μακάρι να πετύχει ό,τι καλύτερο επιθυμεί για την καριέρα του,
η εκμετάλλευση, τα καραγκιοζιλίκια και οι υπερβολές των ...αρμοδίων με ενοχλούν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου