Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ «έσβηνε» τις ποινές για να διοριστούν στο δημόσιο

Μια υπουργική απόφαση αρκούσε για να αρθούν καταδίκες ατόμων από το ποινικό τους μητρώο με στόχο την πρόσληψή τους σε οργανισμούς του δημοσίου.

Πρόκειται για μια συνηθισμένη και καθόλα νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο γεννά ερωτηματικά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν φωτογραφικές διατάξεις αλλά και απαλείψεις ποινών που έγιναν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Στο ΦΕΚ που φέρνει στην δημοσιότητα το Real.gr με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου του 2012 και φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου αναφέρονται δεκάδες περιπτώσεις ατόμων που είχαν καταδικαστεί για ναρκωτικά, κλοπές, οπλοφορία και για σωματικές βλάβες και φθορές να «σβήνονται» οι ποινές τους από το ποινικό τους μητρώο προκειμένου να μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο.


Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις


• Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών με τριετή αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, προκειμένου να μην αποτελεί κόλλημα για τον διορισμό του στην πυροσβεστική υπηρεσία.

• Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (3) και ενός μηνός (1) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την μονιμοποίηση στο δημόσιο.

• Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της.... σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών με τριετή αναστολή, για κλοπή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αντικειμένου αξίας που υπερβαίνει το ποσό των 25 εκ δρχ προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό της στο Λιμενικό Σώμα.

• Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την επαγγελματική του απασχόληση στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

• Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για εκβίαση από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλου, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτης καθαριότητας σε δήμο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πατήστε επάνω στα έγγραφα για να διαβάσετε αναλυτικά

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=241652&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου