Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Ο Νάνος Βαλαωρίτης φοβάται μην χάσει την Φιλιππινέζα του ...

Ολόκληρη την, (πραγματικά κακογραμμένη για ποιητή...) επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.


Απλά επισημαίνω τρία σημεία:

1) αυτοαναιρείται.

Γράφει:

"Πολλοί από τους συναδέλφους μου διανοούμενους και συγραφείς δεν μοιάζουν να το παίρνουν στα σοβαρά. Δεν βαριέσαι, έχουμε δει κι άλλα κι αυτό θα περάσει, λένε ελαφρά τη καρδία."

και μια παράγραφο παρακάτω γράφει ο ίδιος :

"Οταν πλήττεται το ψωμί του μέσου Ελληνα από την ξενοφοβική συμπεριφορά ενός "κόμματος" δεν το βλέπω να έχει πολύ μέλλον."

2) επικαλείται ανύπαρκτα γεγονότα.

Γράφει :

" Ομως όταν αυτή η κίνηση αρχίζει να βιαιοπραγεί, να δέρνει μέχρι θανάτου τα θύματά της κυκλοφορώντας τις μέρες στα ΜΜΣ και τις νύχτες σε ομάδες"

3) και το καλύτερο : η ανησυχία του μήπως και φύγουν οι Φιλιππινέζες και ποιος θα μας βοηθάει "στα οικιακά και στις νοσηλείες" :)

"Μάλιστα τελευταίως έχω πληροφορηθεί για μια οδηγία που εξέδωσε η Πρεσβεία των Φιλιππίνων, να μην κυκλοφορούν πολίτες της μετά τις 10 μμ. Και στη συνέχεια το σχόλιό της, εάν συνεχιστούν αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μείνει ούτε ένας Φιλιππινέζος στην Ελλάδα ούτε καν η Πρεσβεία."

Αν ισχύει αυτή η "πληροφορία" (πάντως δεν βρήκα κάτι σχετικό...) περιμένουμε ανάλογες "οδηγίες" από την πρεσβεία του Αφγανιστάν, της Αλβανίας, του Μπαγκλαντές κλπ . :)

(σημ. και ένα σχόλιο που υπάρχει στον σύνδεσμο που παραθέτω. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έχει ενδιαφέρον...

Σε γνώρισα από κοντά | 06:30
Νάνο θυμάσαι; Είμασταν μαζι στην Καλιφόρνια. Όταν εμείς -τα κορόϊδα-, εξόριστοι από την πατρίδα θυσίαζαμε τα πάντα στον αγώνα ενάντια στη χούντα, εσύ έμενες αδιάφορος για να μπορείς να κάνεις τις διακοπές σου στη Λευκάδα. θυμάμαι επίσης όταν (το Σεπτεμβριο του 1982) συναντηθήκαμε τυχαία στην Αθήνα μου καυχήθηκες γιατί η Ελληνική πολιτεία σου έβγαλε "παχουλή" σύνταξη (ενώ δεν είχες δουλέψει ποτέ για να έχεις ΙΚΑ κλπ, και ενώ έπερνες ήδη δύο συντάξεις στην Αμερική.) Αυτά τα γράφω και στο βιβλίο μου "Searching for the Rainbow" (Amazon books) όπου αφιερώνω κοντά μια σελίδα σε σένα ειδικά. Πάντως, με το χαρακτηρισμό που έκανε για σένα ένας Αμερικανός ό,τι είσαι "Pseudointellectual", δεν συμφωνώ.
Δημήτρης Ζέττος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου