Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Αντ.Κανάκης: «Εθιμικό δίκαιο» οι προστασίες σε νυχτερινά μαγαζιά ...

«Εθιμικό δίκαιο» χαρακτήρισε τις προστασίες σε νυχτερινά μαγαζιά, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και συνιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών διασκέδασης Αντώνης Κανάκης, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του πρώτου κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, που εξαρθρώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.
"Σε όλο τον πλανήτη γη, τα νυχτερινά μαγαζιά πληρώνουν για την προστασία και την ασφάλειά τους σε περιπτώσεις μικροεπεισοδίων» είπε ο Αντώνης Κανάκης, μεταφέροντας στο δικαστήριο την εμπειρία του από την πολυετή ενασχόλησή του με τη νυχτερινή διασκέδαση.
Σε αντίθεση με όσα κατέθεσαν προηγούμενοι μάρτυρες - επιχειρηματίες, ο τηλεπαρουσιαστής ομολόγησε ότι ο ίδιος, κατά το παρελθόν, ζήτησε άτομα για την «προστασία» των μαγαζιών του, χωρίς όμως να τα γνωρίσει ποτέ, καθώς, όπως είπε, τη «στελέχωση» την ανέλαβε ο συνέταιρός του.
Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει εταιρεία προστασίας (σεκιούριτι), ο τηλεπαρουσιαστής απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αναποτελεσματικό γιατί οι «σεκιουριτάδες» έχουν μάθει να δουλεύουν «με έναν φακό στο χέρι».
Όσον αφορά το έργο της Αστυνομίας, ισχυρίστηκε ότι κανένα μαγαζί δεν μπορεί να περιμένει τους αστυνομικούς σε περιπτώσεις συμπλοκών ή επεισοδίων. «Σας σοκάρει που η Αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα καταστήματα;» ρώτησε το δικαστήριο, προσθέτοντας: «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνουν συνεχείς περιπολίες».
Επιπλέον, κατέθεσε ότι γνωρίζει από τα παιδικά του χρόνια έναν εκ των τριών κατηγορουμένων ως «αρχηγών» του κυκλώματος, ενώ αρνήθηκε ότι έπεσε θύμα εκβίασης, παρατηρώντας ότι «αυτό το σιχαίνομαι».
"Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο -είπε- θα ήμουν πρώτος που θα απευθυνόταν στη Δικαιοσύνη».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/04/2013_494525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου