Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

« ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ »

Μην αναρωτιέστε για τον τίτλο και μη σας κάνει εντύπωση η ωμότητα και η κυνικότητα που κρύβει η παραπάνω φράση.
     Οι περισσότεροι από εμάς τους ίδιους είτε συνειδητά πετούν διάφορα απορρίμματα γιατί πιστεύουν ότι ένα ή δύο σκουπιδάκια δε θα μολύνουν το περιβάλλον, είτε ασυνείδητα γιατί ποτέ δε σκέφτηκαν την ύπαρξη των ειδικών κάδων απορριμμάτων που τους θεωρούν διακοσμητικά στοιχεία των δρόμων.
      Πέρασε  ποτέ από το μυαλό μας ότι  όλοι συμβάλλουμε ηθελημένα ή  άθελά μας σ΄αυτό που ονομάζουμε ρύπανση του περιβάλλοντος?
      Αν συνειδητοποιούσαμε  το μέγεθος της καταστροφής  που απειλεί την ποιότητα της  ζωής μας, ίσως να αλλάζαμε  ρότα στη σκέψη και στις  ενέργειές μας όσον αφορά την  προστασία του φυσικού χώρου  μας.
      Θα επαναστατούσαμε  και μόνο στη σκέψη ότι ένας  ασυνείδητος συνάνθρωπός μας  πετά έστω και ένα μικρό  σκουπίδι στο δρόμο αντί στους  ειδικούς κάδους απορριμμάτων  που είναι τοποθετημένοι σε  αρκετά σημεία για να εξυπηρετούν  τις ανάγκες των πολιτών.
       Το  θέαμα των βουνών από απορρίμματα  ή μπαζών από οικοδομικές εργασίες  θα μας εξαγρίωνε συνειδητά  αν αυτά κείτονταν στους δρόμους  ως εστία μόλυνσης της υγείας  των πολιτών καθώς και της  αισθητικής του φυσικού τοπίου  και δεν εναποτίθεντο στους  ειδικούς κάδους απορριμμάτων.
       Αν  όλοι αποκτούσαμε οικολογική  συνείδηση, δεν θα ξεχείλιζαν  κάθε λογής απορρίμματα έξω  από τους τοποθετημένους γι΄αυτό το λόγο ειδικούς κάδους, αλλά η ανακύκλωση θα είχε προτεραιότητα στο τρόπο ζωής και σκέψης μας και το περιβάλλον γύρω μας θα ήταν καθαρότερο, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητας ζωής, υγεία και μακροζωία για τους εαυτούς μας.
       Η  συλλογή, η προσεκτική διαλογή  και στη συνέχεια η εναπόθεση  των απορριμμάτων στους ειδικούς  κάδους ανακύκλωσης πρέπει να  γίνει για μας τρόπος ζωής, αν σκεφτούμε το πόσο καταστροφικά  αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει  η παραμονή των σκουπιδιών  ή των μπαζών από οικοδομικές  εργασίες έξω από τους κάδους  ανακύκλωσης.
       Με  τις αλόγιστες ενέργειές μας  δημιουργήσαμε ένα ακατάλληλο  περιβάλλον για τη διαβίωσή  μας και πρέπει να εφεύρουμε  τρόπους, ώστε να ξεφύγουμε  από το ενδεχόμενο μιας πιθανής  καταστροφής του φυσικού κάλλους.
        Γι΄αυτό όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να συμβάλλουμε στη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος με το να τοποθετούμε κατάλληλα τα απορρίμματα στους ειδικούς κάδους και να φροντίσουμε μέσω των Δημοτικών Υπηρεσιών να υπάρχουν όπου αυτό ενδείκνυται μεγαλύτερος ίσως αριθμός κάδων ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών, ακόμα αν κρίνετε σκόπιμο και μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες με ενοικιάσεις κάδων για την απομάκρυνση των μπαζών και των απορριμμάτων μας και την αποστολή τους σε χώρους ανακύκλωσης η υγειονομικής ταφής τους. 
      ΄Ετσι θα εξασφαλίσουμε ένα ποιοτικό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας και ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης χωρίς απορρίμματα να στοιχειώνουν τη καθημερινή ζωή μας.-   
 
   
     Εν-ημερωμένος  Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου