Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Κύπρος : "Μας εκβίασαν με κούρεμα των καταθέσεων 40%" !!!

Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο, έπειτα από την απόφαση του Eurogroup να επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (κούρεμα) των τραπεζικών καταθέσεων.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τραπεζικά καταστήματα, ενώ πλέον δεν πραγματοποιούνται αναλήψεις από τα περισσότερα ΑΤΜ των τραπεζών, τα οποία έχουν “στερέψει” από ρευστό, καθώς χιλιάδες Κύπριοι έσπευσαν να κάνουν μαζικές αναλήψεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις έχουν πλέον “παγώσει”.

Ακόμα και οι συνεργατικές τράπεζες που ήταν ανοιχτές το Σάββατο έχουν πλέον κλείσει και εκφράζονται φόβοι για μαζική απόσυρση καταθέσεων από Ρώσους και Άγγλους πολίτες. Σε αρκετά μάλιστα τραπεζικά καταστήματα υπήρξε ένταση μεταξύ των πολιτών που έσπευσαν στις τράπεζες.
"Μας εκβίασαν με κούρεμα 40%"
 
Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας στο ΡΙΚ δήλωσε πως το ΔΝΤ και η ΕΚΤ πίεζαν για “κούρεμα¨καταθέσεων ύψους 40% (!) και τόνισε πως η πίεση που ασκήθηκε στην Κύπρο ήταν αφόρητη καθώς σε περίπτωση άτακτης χρεωκοπίας θα χάνοντας το 90% των καταθέσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου